Angajaţii Electrolux Satu Mare au acceptat oferta patronatului

M.F.
Ziarul BURSA #Companii / 21 februarie 2012

Muncitorii de la fabrica de aragazuri Electrolux din Satu Mare au acceptat, ieri, oferta patronatului, care prevede o creştere salarială şi diverse sporuri, iar de marţi se vor întoarce la lucru, după 20 de zile lucrătoare în care s-au aflat în grevă, transmite Mediafax.

Liderul Sindicatului Samus din Electrolux, Sorin Faur, a declarat că muncitorii au acceptat, luni, ultima ofertă făcută de conducerea fabricii, astfel că, după 20 de zile lucrătoare, greva a luat sfârşit. "Muncitorii s-au declarat de acord cu ultima propunere a patronatului, iar de mâine (marţi - n.r.) reîncepe activitatea de producţie. Printre altele, oferta conducerii fabricii acceptată de muncitori prevede o creştere salarială de 120 de lei de la 1 ianuarie, plătită retroactiv, la care este adăugat şi sporul de fidelitate (vechiul spor de vechime), care poate ajunge şi până la 25% din salariul de încadrare. De asemenea, muncitorii care vor fi disponibilizaţi vor primi un salariu pentru fiecare an lucrat în fabrică. Adică, dacă a lucrat 10 ani, va primi, în compensare, 10 salarii în care sunt incluse şi sporurile de fidelitate", a precizat Faur.

Potrivit liderului sindical, muncitorii au mai obţinut tichete de masă, bonus de sfârşit de an (110 la sută din salariu plus sporul de fidelitate), 8 lei pentru transport în zilele de sâmbătă şi duminică şi un bonus de 50 la sută din salariu atunci când un angajat ajunge la 25 de ani de muncă în fabrică.

De asemenea, potrivit sursei citate, rămân în vigoare toate sporurile individuale la condiţiile de muncă, fondul de doi la sută pe fondul de salarii acordat potrivit Codului Fiscal, fondul de promovare, iar orele suplimentare vor fi plătite cu 175 la sută de luni până sâmbătă şi cu 250 la sută în zilele de duminică şi sărbătorile legale.

Potrivit preşedintelui Sindicatului "Samus" din Electrolux, Sorin Faur, conducerea unităţii a aprobat amenajarea unui birou mobilat pentru sediul sindicatului în incinta unităţii.

Singurul punct care nu a putut fi câştigat este cel referitor la pauza de masă, care va fi în afara orelor de program.

"Pauza de masă, precum şi alte chestiuni vor fi trecute în regulamentul de ordine interioară care va intra în vigoare începând cu data de 1 martie, după consultări prealabile cu muncitorii", a adăugat Faur.

Liderul de sindicat a precizat că s-au obţinut circa 80-85% din cererile formulate la începutul grevei, în 24 ianuarie.

"Eu spun că am obţinut destul de mult, mai ales dacă ţinem cont de faptul că am pornit de la oferta făcută de conducerea fabricii care era puţin peste ceea ce prevedea Codul Muncii. Atât eu, cât şi conducerea sindicatului, dorim să-i felicităm pe oameni pentru dârzenia şi puterea lor de a rezista de-a lungul acestei greve. Oamenii au fost mai uniţi ca oricând şi numai astfel am putut să câştigăm acest război dus cu o companie multinaţională, aşa cum este Electrolux", a conchis Sorin Faur.

Cei 850 de sindicalişti de Electrolux s-au aflat în grevă generală din 24 ianuarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb