ANGAJAŢII ÎI ÎNŢEAPĂ PE NEMŢII DE LA KERN-LIEBERS Grevă la fabrica "Strirom" - pe o perioadă nedeterminată

Mihaela Dalar Stanca
Ziarul BURSA #Companii / 3 iulie 2012

Angajaţii "Strirom", producător de ace şi accesorii pentru industria tricotajelor, au demarat ieri greva pe perioadă nedeterminată, principala nemulţumire fiind eliminarea din noul contract colectiv de muncă a articolului privind indexarea salariilor cu rata inflaţiei, ne-a declarat Adrian Sosian, preşedintele sindicatului "Strirom".

Conflictul cu patronatul din Germania, compania "Kern-Liebers Textil", a pornit de la modificările propuse de germani la expirarea contractelor de muncă ale angajaţilor, pe 17 mai 2012, ne-a mai spus Sosian. Modificările vizau diminuarea numărului de zile de concediu de la minim 24 la minim 21, eliminarea zilelor suplimentare de concediu acordate pentru condiţii grele de muncă, eliminarea articolului privind indexarea salariilor cu rata inflaţiei şi eliminarea a o serie de capitole privind ocrotirea angajaţilor.

Din această cauză, 170 de salariaţi au început greva la Popeşti-Leordeni. De la expirarea contractelor de muncă, sindicaliştii şi reprezentanţii patronatului au avut cinci întrevederi, în urma cărora s-au mai eliminat din modificări.

Totodată, pe 21 iunie 2012, a fost declanşată şi o grevă de avertisment de două ore, tot fără niciun rezultat. Cei 184 de angajaţi ai fabricii din Ilfov rămân însă nemulţumiţi de eliminarea articolului privind indexarea salariilor cu rata inflaţiei. Adrian Sosian ne-a mai declarat: "Angajaţii firmei au făcut, de-a lungul timpului, nenumărate concesii. Patronatul a mai propus la un moment dat îngheţarea salariilor şi a tuturor drepturilor pe o perioadă de un an de zile, iar noi am acceptat. Au mai cerut în alt an mărirea duratei de lucru, la 9 ore, pentru a accepta măririle de salarii; de asemenea, angajaţii au acceptat. Oamenii au fost înţelegători, de-a lungul timpului, şi probabil acest lucru a fost confundat cu prostia".

Preşedintele sindicatului: "Este dialogul surzilor"

Compania din ţara noastră este reprezentată de doi administratori, Spath Dieter şi Thomas Mutschler.

Adrian Sosian spune că unul dintre administratori ar fi declarat, ieri, că angajaţii nu sunt îndreptăţiţi să fie nemulţumiţi, întrucât salariul mediu al acestora este de 2.800 de lei brut.

Domnia sa dezminte însă această informaţie, precizând că suma respectivă este salariul maxim pe unitate, şi îl au doar câţiva dintre salariaţi. Sosian mai spune că dialogul dintre sindicat şi patronat este "dialogul surzilor", până ieri, la ora 15:15, sindicatul neprimind vreo reacţie la greva declanşată.

Acţiunea sindicaliştilor este susţinută de Federaţia Solidaritatea Metal, afiliată la CNS "Cartel ALFA". Sindicatul Strirom este afiliat la Federatia Solidaritatea Metal, membră a CNS "Cartel ALFA". Preşedintele CNS Cartel "ALFA", Bogdan Iuliu Hossu a efectuat ieri o vizită, la sediul Strirom.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. le urez succes angajatilor de la kern liebers deoarece au dreptate si au rezistat prea mult sub dominatia nemtilor doar ca sa isi pastreze locul de munca (cunosc mai multe amanunte din interior,am lucrat si eu vreo 3 ani insa sub dominatie n-am rezistat,poate cu alta ocazie va povestesc mai multe nedreptati ale oamenilor din interior fricosi sa vorbeasca)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb