ANGELA MERKEL: Antisemitismul este o problemă în Germania

A.L.
Internaţional / 28 mai 2019

Angela Merkel (Sursă foto: Twitter)

Angela Merkel (Sursă foto: Twitter)

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat că antisemitismul este o problemă în Germania, iar ţara are o responsabilitate de a gestiona ameninţarea populismului de extremă dreapta atât în politica internă, cât şi în cea externă, conform The Guardian.

Vorbind după alegerile europarlamentare, în care naţionaliştii au făcut progrese iar Uniunea Creştin Democrată condusă de ea a pierdut din susţinere, cancelarul german a declarat că "fantomele trecutului" încă sunt prezente iar ţara trebuie să fie vigilentă.

"Germania ... nu se va distanţa de evenimentele pe care le vedem în toată lumea, pe acestea le vedem şi în Germania însă în Germania trebuie mereu văzute într-un anumit context, contextul trecutului, ceea ce înseamnă că trebuie să fim mereu mai vigilenţi decât alţii", a declarat Merkel, potrivit The Guardian.

Comentariile sale vin la câteva zile după ce ombudsmanul Germaniei pentru antisemitism, Felix Klein, a avertizat evreii germani să nu poarte kippah în public după mai multe atacuri rasiste.

"Am avut parte mereu de antisemitism. Însă nu există astăzi nicio sinagogă, nicio grădiniţă pentru copii evrei, nicio şcoală pentru copii evrei, care să nu aibă nevoie de protecţia poliţiei", a afirmat Merkel, potrivit publicaţiei.

Ea a adăugat: "Din păcate în ultimii ani nu am putut să gestionăm cum trebuie această situaţie ... însă trebuie să confruntăm fantomele trecutului".

O expoziţie de fotografii din Mainz cu supravieţuitori ai Holocaustului, a artistului italiano-german Luigi Toscano este protejată în prezent de poliţie. Vorbind după ce portretele din Viena au fost vandalizate fiind inscripţionată svastica asupra lor pentru a treia oară în această lună, Toscano a descris aceste acte: "Este cel mai rău scenariu posibil ... aceşti supravieţuitori au avut încredere în mine iar acum fotografiile lor au fost distruse".

ONU a condamnat astăzi, atacurile asupra expoziţiei, cea care a fost prezentă în 13 ţări şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la "creşterea numărului atacurilor antisemite care au loc în mai multe ţări europene şi în Statele Unite".

Merkel şi-a apărat şi politica de a primi în 2015 aproximativ un milion de refugiaţi. Ea a declarat că cea mai bună cale de a gestiona imigraţia după crizele umanitare precum cele din Siria şi Irak "nu este închiderea graniţelor", însă ţările occidentale trebuie să fie mai vigilente pentru a se asigura că "refugiaţii sunt îngrijiţi corespunzător".

Merkel a precizat că a fost o greşeală din partea partidelor principale să cedeze puterea în faţa populiştilor şi că, din cauza trecutului nazist al Germaniei, ţara este obligată să predea lecţiile istoriei, mai transmite The Guardian.

"Trebuie să le spunem tinerilor ce orori au avut loc. De aceea susţinem democraţia, de aceea aducem soluţii, de aceea mereu trebuie să privim lucrurile şi din punctul altora de vedere. De aceea luăm atitudine în faţa lipsei de toleranţă, de aceea nu tolerăm încălcarea drepturilor omului. Această sarcină a devenit mai grea, dar trebuie îndeplinită", a mai spus Merkel.

Merkel a afirmat că a reuşit să găsească "puncte comune" cu preşedintele american, Donald Trump, în ciuda percepţiei publice conform căreia cei doi se contrazic constant.

Ea a precizat că liderii germani trebuie să menţină relaţiile cu preşedinţii SUA: "America ne-a protejat mereu iar decizia SUA de a acorda ajutoare prin Planul Marshall Germaniei şi Europei ne-a oferit o şansă să ne dezvoltăm".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Angela Merkel cca. 2016: musulmani bine veniti.

    Tot Angela Merken 2019: antisemitismul este o problemă în Germania 

    Nu stiu la ce se astepta cand exista statistice din 2014 care indicau ca musulmanii sunt principalii responsabili de antisemitism in germania.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb