ANI: Primarul unei comune din Bihor, aflat în conflict de interese

Elena Deacu
Anticorupţie / 31 martie 2015

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către Adrian Mateş, primar al comunei Bratca, judeţul Bihor, după ce acesta a acordat indirect contracte din bani publici unor firme deţinute de el şi soţia sa.

Potrivit unui comunicat al ANI, Adrian Mateş a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât, în calitate de primar, a participat indirect la realizarea unui profit pentru SC Mirada Trade SRL şi SC Extracalcar SRL, societăţi în cadrul cărora deţine calitatea de asociat, iar soţia acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator.

Iniţial, Primăria comunei Bratca a încheiat şi derulat contracte comerciale cu SC Bobi&Diana Trans SRL în valoare de aproximativ 543.904 lei.

Ulterior, în scopul realizării obiectului contractelor respective, societatea comercială a subcontractat şi derulat contracte cu societăţile comerciale în cadrul cărora Adrian Mateş deţine calitatea de asociat, iar soţia acestuia deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator (Mirada Trade SRL şi SC Extracalcar SRL).

Astfel, potrivit ANI, Adrian Mateş a încălcat dispoziţiile art. 301 din Codul Penal al României, conform cărora "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial [...] pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb