ANIMMC alocă 13,5 miliarde lei pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2005

Se acordă alocaţii financiare nerambursabile în limita a 200 milioane de lei şi microcredite de maximum 10.000 de euro

Agenţia Naţională pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie alocă în acest an 13,5 miliarde de lei vechi pentru pregătirea antreprenorială a tinerilor şi pentru finanţarea iniţierii unei noi afaceri.

Programul Start a fost relansat recent şi se va desfăşura în trei etape: mediatizarea aces-tuia prin mijloacele de comunicare în masă, anunţuri şi pliante promoţionale; organizarea şi desfăşurarea cursurilor de pregătire antreprenorială destinate beneficiarilor Programului; finanţarea celor mai bune planuri de afaceri, întocmite pe baza cunoştinţelor dobîndite pe parcursul etapei a II-a, prin alocaţie financiară nerambursabilă în limita sumei de 200 milioane de lei şi prin credite acordate de banca selectată în limita maximă a 10.000 euro sau echivalent în lei. Planurile de afaceri vor fi selectate de către o Comisie de evaluare constituită din specialişti din cadrul băncii, ce va fi desemnată cîştigătoare în urma procesului de achiziţie publică, ai ANIMMC şi Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Beneficiarii Programului sînt: persoanele fizice, persoanele fizice autorizate şi asociaţiile familiale, precum şi persoanele juridice care îndeplinesc, cumulativ, la data depunerii formularelor de înscriere, criteriile de eligibilitate prezentate în Procedură de implementare a Programului pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rîndul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare - START.

Cursurile pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale se vor desfăşura în cinci centre: Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi şi Timişoara, în luna septembrie. Se va acorda sprijin pentru dezvoltarea firmelor nou-înfiinţate sau pentru înfiinţarea de noi microînterprinderi sau IMM-uri prin facilitarea accesului aces-tora la finanţare. De asemenea, se are în vedere îmbunătăţirea performanţelor economice ale microîntreprinderilor existente, prin creşterea gradului de pregătire antreprenorială a personalului acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb