ANPC a anunţat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni

F.D.
Companii / 9 iulie

ANPC a anunţat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au anunţat că TAROM va despăgubi pasagerii pentru zborurile anulate de luni, iar compensaţiile sunt cuprinse între 250 şi 600 de euro, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

"În contextul incidentelor legale de anularea unui număr important de zboruri operate de compania TAROM SA, conducerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a invitat la sediul său, în data de 9.07.2024, reprezentanţii acestei companii, pentru a discuta modalităţile concrete prin care pasagerii afectaţi de aceste anulări vor fi despăgubiţi", se arată în comunicat.

Conform Regulamentului european 261/2004, compensaţiile la care consumatorii au dreptul, în urma anulării zborurilor sunt:

a) 250 EUR pentru toate zborurile de 1 500 kilometri sau mai puţin;

b) 400 EUR pentru toate zborurile intracomunitare de peste 1 500 kilometri şi pentru toate zborurile cuprinse între 1 500 şi 3 500 kilometri;

c) 600 EUR pentru toate zborurile care nu intră sub incidenţa literei (a) sau (b).

În plus, pasagerii au dreptul la:

- Asigurarea de mese şi băuturi răcoritoare pe timpul aşteptării zborului de redirecţionare, precum şi a două apeluri telefonice sau două mesaje electronice.

- Asigurarea cazării, dacă perioada de aşteptare a zborului de redirecţionare include o noapte, şi transportul între locul de cazare şi aeroport în cazul unei redirecţionări

Pentru soluţionarea situaţiei create, ANPC recomandă:

- pasagerii trebuie să păstreze şi să pună la dispoziţie bonurile/facturile prin care au achiziţionat cazare, transport între locul de cazare şi aeroport, în perioada în care zborul a fost anulat şi până la rerutare, întrucât pot solicita rambursarea acestor costuri suplimentare, dacă transportatorul nu a asigurat asistenţa menţionată.

- pentru a primi compensaţii şi rambursarea costurilor suplimentare, în urma anulării curselor din data de 8.07.2024, consumatorii trebuie să se adreseze companiei printr-un e-mail, la care să ataşeze biletul de avion / rezervarea pentru a demonstra că urmau să fie pasageri al curselor anulate şi, dacă este cazul, să pună la dispoziţie bonurile / facturile prin care au achiziţionat cazare, transport între locul de cazare şi aeroport, în perioada în care zborul a fost anulat, până la rerutare, precum şi datele bancare (deţinător cont, bancă, IBAN) pentru a primi sumele solicitate.

În cazul reclamaţiilor depuse la companii private pentru recuperarea compensaţiilor, acestea prestează servicii contra cost.

ANPC reaminteşte că, în urma discuţiilor purtate cu compania TAROM, în luna mai 2024, reprezentanţii acesteia au informat ANPC asupra măsurilor pe care le-au luat pentru a preîntâmpina problemele care pot apărea în sezonul estival 2024, şi anume:

- în cazul anulării unui zbor, al întârzierii acestuia cu mai mult de 3 ore la sosire, precum şi în situaţia de overbooking, pasagerii au posibilitatea de a primi, dacă îşi exprimă voinţa în acest sens, compensaţia financiară sub formă de voucher electronic care poate fi utilizat pentru achiziţionarea de bilete TAROM, în termen de un an de la data emiterii. Valoarea acestora este de 350 EUR pentru o compensaţie de 250 EUR, de 500 EUR pentru compensaţie de 400 EUR şi de 750 EUR pentru compensaţie de 600 EUR.

- pasagerii sunt informaţi de drepturile acestora pe site-ul companiei TAROM la secţiunea "Drepturile pasagerilor" sau pe adresa lor de e-mail. Compania nu dispune de un număr de telefon valabil, de tip call-center, pus la dispoziţia pasagerilor.

- TAROM deţine aeronave dispobilie, care pot interveni acolo unde este cazul, pentru suplimentări sau în situaţii de avarie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb