ANPC-replică pentru CSALB

A.F.
Miscellanea / 21 ianuarie

ANPC-replică pentru CSALB

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a reacţionat la comunicatul emis ieri de Centrul pentru Soluţionarea Alternativă a Litigiilor din Domeniul Bancar (CSALB), care răspunsese unui comunicat anterior al ANPC.

Redăm în integralitate reacţia ANPC de astăzi:

"Având în vedere acuzaţiile de dezinformare lansate de către Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor Bancare (CSALB) la adresa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în contextul deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) prin care CSALB a pierdut posibilitatea înscrierii pe lista entităţilor de soluţionare alternativă a litigiilor (SAL) din România, ANPC se vede obligată să facă următoarele precizări:

"Afirmaţiile la adresa ANPC, cuprinse în comunicatul CSALB din data de 20.01.2024, sunt nejustificate şi nu corespund adevărului, fiind contrare spiritului de colaborare care ar trebui să caracterizeze relaţiile dintre instituţii care au ca scop protejarea drepturilor consumatorilor.

Prin lege, ANPC este autoritatea de stat care acţionează pentru prevenirea şi combaterea practicilor care dăunează vieţii, sănătăţii, securităţii şi intereselor economice ale consumatorilor.

În exercitarea atribuţiilor sale, şi ţinând cont de situaţia de fapt creată în urma deciziei definitive a ÎCCJ prin care CSALB a fost eliminată de pe lista entităţilor de soluţionare alternativă a litigiilor (SAL) din România, ANPC a informat prompt consumatorii români că, până la clarificarea situaţiei juridice a CSALB, se pot adresa în continuare cu încredere către ANPC, în situaţia în care întâmpină dificultăţi în relaţia cu operatorii economici financiar-bancari.

Nimic din demersul ANPC nu prejudiciază în vreun fel imaginea CSALB şi nici nu impietează în vreun fel asupra activităţii acestei entităţi. Prioritatea noastră a fost şi rămâne protecţia drepturilor consumatorilor, precum şi informarea corectă a acestora privind modalităţile în care pot sesiza anumite situaţii neconforme în relaţia cu operatorii economici".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb