ANRP va cere în instanţă anularea retrocedărilor de terenuri de la Nana

A.C.
Miscellanea / 18 aprilie 2014

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) va cere în instanţă anularea retrocedărilor de terenuri din comuna Nana, judeţul Călăraşi, au anunţat surse guvernamentale pentru surse din presă.

Potrivit surselor citate, reprezentanţii ANRP urmează să depună cererea de anulare a retrocedărilor în cursul zilei de astăzi la Judecătoria Olteniţa.

Demersul reprezentanţilor ANRP vine în urma constatărilor raportului Corpului de control al premierului, dat publicităţii în urmă cu câteva zile.

Procurorii au dispus, miercuri, începerea urmăririi penale în cazul Nana, pentru conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în urma sesizării transmise de Corpul de control al primului ministru.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a precizat, într-un comunicat: "În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (n.r. PICCJ) s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi".

Dosarul Nana a fost întocmit după ce fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Ioana, a cumpărat un teren agricol de peste 290 de hectare în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi, contractând de la CEC Bank un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280.000 de euro.

Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, are ca obiective verificarea trasabilităţii terenurilor înstrăinate în perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, verificarea situaţiei subvenţiilor încasate de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în perioada verificată în zona supusă anchetei, verificarea statutului juridic şi al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona comunei Nana în perioada 1990-2013, verificarea structurii de culturi a exploataţiilor agricole din zona supusă anchetei, precum şi verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri din zona supusă anchetei în perioada 1990-2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb