ANTENA 3 ARĂTA, ÎN IUNIE, CĂ IANFRED SILBERSTEIN ESTE CONSULTANT BNR ŞI FOST DIRECTOR JURIDIC ÎN BANCA CENTRALĂ Florin Georgescu: "Ian Silberstein nu a mai avut niciun fel de colaborare cu BNR, după încetarea contractului de muncă"

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 septembrie 2017

Deşi Florin Georgescu spune că, de la data încetării contractului individual de muncă, domnul Ian Silberstein nu a mai avut nici un fel de colaborare cu BNR, totuşi Antena 3 l-a prezentat în vară ca fiind consultant al Băncii Naţionale a României.

Deşi Florin Georgescu spune că, de la data încetării contractului individual de muncă, domnul Ian Silberstein nu a mai avut nici un fel de colaborare cu BNR, totuşi Antena 3 l-a prezentat în vară ca fiind consultant al Băncii Naţionale a României.

Florin Georgescu, BNR: "Nu este sarcina BNR să vadă ce face Ianfred Silberstein în timpul liber"

Ianfred Silberstein a fost consultant strategic în cadrul cancelariei BNR, până la 25 aprilie 2015, când a îndeplinit condiţiile cumulative - vârstă standard şi stagiu minim de cotizare - pentru pensionare, a spus, miercuri, Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României, la audierile din Comisia Economică din Senat, când a fost întrebat dacă vede un conflict de interese între funcţia lui Silberstein de la BNR şi faptul că acesta şi-a înfiinţat un IFN.

O investigaţie publicată în vară de Antena 3 a arătat că IFN-ul Easy Credit, care practica dobânzi enorme la credite, este administrat de Ianfred Silberstein, fost jurist şi chiar director juridic al BNR şi consultant al Băncii Naţionale a României, cel puţin până la apariţia din vară a materialului jurnalistic.

După ce Florin Georgescu a spus, referitor la caz, că uneori apar informaţii care nu sunt bine documentate, senatorul Daniel Zamfir a subliniat că l-a auzit personal pe Silberstein spunând că este proprietarul unui IFN.

"Este un om liber", a insistat oficialul BNR, care susţine că "nu este sarcina BNR să vadă ce face dânsul în timpul liber".

De la data încetării contractului individual de muncă, domnul Ian Silberstein nu a mai avut niciun fel de colaborare cu BNR, susţine Florin Georgescu.

Instituţiile financiare nebancare din ţara noastră au primit amenzi însumate de 337.000 de lei, în urma controlului derulat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în perioada 08.05.2017 - 16.06.2017.

Printre instituţiile financiare nebancare la care ANPC a derulat controale şi a găsit unele nereguli se numără şi Easy Credit, despre care presa a arătat că este administrată de Ianfred Silberstein, fost jurist şi director juridic al BNR.

Într-un reportaj despre dobânzile şi clauzele abuzive practicate de IFN-uri, Antena 3 a prezentat afirmaţia domnului Silberstein că nu se află în conflict de interese, chiar dacă este şeful unei instituţii supuse supravegherii BNR.

Domnul Silberstein a susţinut că nu este salariat al BNR, motiv pentru care nu consideră că legătura domniei sale cu IFN-ul poate reprezenta o sursă de conflict de interese.

Avocatul Gheorghe Piperea a scris, atunci, pe Facebook, că este "flagrant şi vizibil din avion" conflictul de interese în care se află domnul Silberstein.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, ne-a spus, în ocazie, că Ianfred Silberstein nu mai este pe statul de plată al BNR din 2015, însă că poate fi consultant, pe proiecte. Dan Suciu a mai spus, atunci, şi că BNR nu are cum să intervină împotriva dobânzilor şi penalităţilor de 80-7700% pe an practicate de instituţiile financiare non-bancare, acestea fiind chestiuni "comerciale".

Recent, însă, BNR a adoptat un Regulament, prin care IFN-urile vor fi obligate, de la 1 octombrie anul curent, să aducă de zece ori mai mult capital suplimentar pentru creditele cu dobânzi ce depăşesc anumite limite impuse de Banca Naţională a României.

BNR justifică faptul că abia acum modifică reglementările din domeniu prin faptul că pentru prima dată din anul 2011, ponderea creditării IFN în total creditare a depăşit 10% şi este pe un trend ascendent.

Florin Georgescu a precizat că "stocul creditelor acordate de IFN-uri a ajuns la 11% din totalul creditelor din economie, în iunie 2017, şi de aceea BNR a intervenit pentru a creşte cerinţele de capital pentru IFN-uri". Domnia sa a subliniat că BNR nu se ocupă cu protecţia consumatorilor, ci urmăreşte stabilitatea financiară a ţării.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. si s-a " orientat".

    Doar nu o sa cultive vie ca de cand o planteaza si pana ajunge in beci, poate nu o mai prinde din cauza varstei. 

    NUMAI MINCINOSI LA BNR,DAR JUSTITIA DIVINA SE VA RAZBUNA PE EI.

    Evreii conduc finantele lumii, nu-i de mirare ca si BNR are "consulanti" evrei

    1. Foarte adinc!

      Foarte adinc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
boromir.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7308
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3444
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9957
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.2774

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb