ZIARUL BURSA

29 septembrie 2017
Pentru Lucian Anghel, numirea directorului general al BVB este metafizică

AŞTEAPTÂND UN SEMN DE LA DUMNEZEU, Pentru Lucian Anghel, numirea directorului general al BVB este metafizică

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 29 septembrie 2017

Nu mai este nevoie ca lumea să îl critice pe Lucian Anghel, preşedintele BVB, căci acesta pare că a ajuns la "performanţa" să se subaprecieze singur.

Întrebat, ieri, când va fi anunţat noul director general al BVB, după ce a fost lansat un proces de selecţie, preşedintele BVB, adică persoana care conduce instituţia, şi nu vreun habarnist de pe stradă, a răspuns: "Nu pot să vorbesc foarte mult despre acest subiect, ne dorim cât se poate de repede. Asta nu depinde numai de noi".

Dan Suciu

DAN SUCIU, BNR, DESPRE CREŞTEREA ROBOR: "Faţă de acum câteva luni, se vor aduna câţiva lei în plus la plata ratei"

Bănci-Asigurări / 29 septembrie 2017

Actualizare 15:22 Adrian Vasilescu: "Indicele ROBOR se îndreptă spre normalitate"

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a afirmat despre creşterea indicelui ROBOR că se îndreaptă spre normalitate, iar epoca dobânzilor scăzute se încheie la nivel planetar.

---

Evoluţia ratei medii a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele (ROBOR) depinde de nivelul de lichiditate din piaţa bancară, iar în această perioadă indicele se află într-o perioadă de reaşezare, a declarat, ieri, Dan Suciu, purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a României, citat de Agerpres.

Deşi Florin Georgescu spune că, de la data încetării contractului individual de muncă, domnul Ian Silberstein nu a mai avut nici un fel de colaborare cu BNR, totuşi Antena 3 l-a prezentat în vară ca fiind consultant al Băncii Naţionale a României.

ANTENA 3 ARĂTA, ÎN IUNIE, CĂ IANFRED SILBERSTEIN ESTE CONSULTANT BNR ŞI FOST DIRECTOR JURIDIC ÎN BANCA CENTRALĂ Florin Georgescu: "Ian Silberstein nu a mai avut niciun fel de colaborare cu BNR, după încetarea contractului de muncă"

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 29 septembrie 2017

Ianfred Silberstein a fost consultant strategic în cadrul cancelariei BNR, până la 25 aprilie 2015, când a îndeplinit condiţiile cumulative - vârstă standard şi stagiu minim de cotizare - pentru pensionare, a spus, miercuri, Florin Georgescu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României, la audierile din Comisia Economică din Senat, când a fost întrebat dacă vede un conflict de interese între funcţia lui Silberstein de la BNR şi faptul că acesta şi-a înfiinţat un IFN.

FMI nu mai verifică activele băncilor din Grecia

FMI nu mai verifică activele băncilor din Grecia

A.V.Internaţional / 29 septembrie 2017

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a decis să renunţe la verificarea calităţii activelor băncilor din Grecia, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a propus să deruleze în februarie 2018 teste de stres la aceste instituţii financiare, transmite Reuters.

MCSI: "Trei membri din Consiliul de Administraţie al Poştei Române, revocaţi"

MCSI: "Trei membri din Consiliul de Administraţie al Poştei Române, revocaţi"

A.A.Companii / 29 septembrie 2017

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) companiei Poşta Română a decis ieri revocarea din funcţie a trei membri ai Consiliului de Administraţie, respectiv Dante Stein, Bogdan Florian Matei şi Bogdan Cristian Patriniche, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) invocând managementul defectuos care a condus la acumularea de datorii mari într-o perioadă scurtă de timp.

OPINII Iraţional şi oligo-raţional în economie şi drept (I)

Gheorghe PipereaEditorial / 29 septembrie 2017

Gheorghe Piperea

Presupunerea teoreticienilor economiei neoclasice că alegerile şi opţiunile noastre economice sunt raţionale, libere, şi cumpătate nu este nici pe departe întemeiată. Neavând nicio baza factuală, această presupunere este un mit pe cale de dispariţie.

34 milioane euro, compensaţiile cuvenite românilor afectaţi de zborurile cu probleme

ESTIMARE AIRHELP, PENTRU ULTIMII TREI ANI  34 milioane euro, compensaţiile cuvenite românilor afectaţi de zborurile cu probleme

ADELINA TOADERCompanii / 29 septembrie 2017

Pasagerii români aveau dreptul să recupereze 34 milioane euro de la companiile aeriene, în ultimii trei ani, dacă ar fi cerut despăgubiri pentru zborurile cu probleme, potrivit Airhelp, compania care se ocupă cu obţinerea compensaţiilor pentru pasageri, ca urmare a întârzierii, anulării sau supraîncărcării zborului.

"Toshiba" îşi vinde pe 18 miliarde de dolari divizia de cipuri de memorie

"Toshiba" îşi vinde pe 18 miliarde de dolari divizia de cipuri de memorie

A.V.Internaţional / 29 septembrie 2017

Compania niponă "Toshiba" Corp. îşi vinde divizia de memorii flash către un consorţiu condus de "Bain Capital Private Equity" LP, care va plăti în schimb două trilioane de yeni, adică aproape 18 miliarde de dolari.

Conform acordului încheiat de părţi, "Bain" va crea un vehicul pentru această achiziţie, compania "Pangea", care va finanţa preluarea "Toshiba Memory" Corp. (TMC).

Se clatină şandramaua?

CORNEL CODIŢĂEditorial / 29 septembrie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Asaltul asupra statului pare să fie "noul sport naţional"! Nu ne referim la unul oarecare, ci la acela în care trăim, România. Aceasta a devenit preocuparea de căpătîi a oamenilor din sfera politicii şi a guvernării. Nici restul societăţii nu stă, însă, cu mîinile în sîn!

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Artego" şi-a răscumpărat 5,97% din acţiuni

BVB "Artego" şi-a răscumpărat 5,97% din acţiuni

ANDREI STANPiaţa de Capital / 29 septembrie 2017

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, o lichiditate de 62,2 milioane de lei, mai mare decât media zilnică înregistrată de la începutul anului (49,4 milioane lei), în contextul în...

"Bank of America" va continua să răscumpere acţiuni

ALINA VASIESCUInternaţional / 29 septembrie 2017

"Bank of America" Corp., a doua mare bancă din Statele Unite, va continua să susţină răscumpărările de acţiuni în defavoarea creşterii dividendelor, astfel încât să evite să se pună într-o poziţie în care, mai târziu, să fie nevoită să le...

MACRO NEWSLETTER 29 Septembrie 2017

MACRO NEWSLETTER 29 Septembrie 2017

Internaţional / 29 septembrie 2017

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA au crescut peste aşteptări în august 2017, cu o rată lunară de 1,7%, după un declin de 6,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a accelerat până la 5%, de la 4,4% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo