Assicurazioni Generali SpA ar putea vinde portofoliul său de asigurări de viaţă din Germania, evaluat la 40 de miliarde de euro (47 de miliarde de dolari), pentru a elibera capitalul necesar accelerării creşterii pe cea de-a doua piaţă a sa, a anunţat ieri compania italiană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Generali va închide treptat activitatea diviziei Generali Leben începând din primul trimestru al anului viitor, dar va onora poliţele existente şi nu va mai emite altele noi.
Vânzarea va majora rata de solvabilitate cu 1,7 puncte procentuale, a informat Generali.
Ca parte a reorganizării, Generali a semnat un acord cu firma germană de consultanţă financiară DVAG pentru a-i distribui produsele în exclusivitate în Germania.
Generali deţine 40% dintr-o societate mixtă înfiinţată împreună cu DVAG, care va absorbi reţeaua de agenţi a companiei italiene până la mijlocul anului viitor.
Al treilea mare asigurător european va investi mai mult în divizia sa CosmosDirekt care emite poliţe de asigurări online.
Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat recent, pentru Reuters, că banca americană de investiţii Morgan Stanley evaluează opţiunile pentru portofoliul de asigurări de viaţă din Germania al Generali, inclusiv o vânzare.
Luna aceasta, grupul olandez ASR a anunţat că va plăti 143 de milioane de euro (171 milioane de dolari) pentru achiziţionarea operaţiunilor din Olanda ale Generali SpA.
În ultimele luni, Generali şi-a vândut afacerile din Columbia şi Panama, în cadrul programului prin care compania vrea să obţină cel puţin un miliard de euro din vânzarea unor active.
Vânzarea Generali Olanda, care a contribuit cu aproximativ nouă milioane de euro la rezultatul operaţional al grupului în 2016, va genera pierderi excepţionale nete de 270 de milioane de euro, dar va majora rata solvabilităţii Solvency II cu aproximativ 1,6 puncte procentuale, a anunţat compania italiană de asigurări.
Generali a anunţat recent că vrea să-şi majoreze activele sub administrare la 500 de miliarde de euro până în 2020, de la 450 de miliarde de euro în prezent. Obiectivul este ca divizia de administrare a activelor să ajungă la un profit anual de 300 de milioane de euro, ceea ce va majora profitul grupului cu 150 de milioane de euro.
1. GENERALI NU PLATESTE PAGUBELE ASIGURATE PRIN CASCO
(mesaj trimis de MM în data de 03.07.2018, 13:27)
Generali refuza plata pagubelor asigurate prin CASCO asa ca nu e de mirare ca se umfla precum gogoasa in fiecare an!!! Prin tot felul de tertipuri si explicatii penibile ma duce cu vorba de 2 luni, refuzand constant sa achite o paguba de cca 14000 de lei, II VOI DA IN JUDECATA si II VOI RECLAMA LA AUTORITATEA DE SUPRAVEGHERE FINANCIARA PENTRU NERESPECTAREA CONTRACTULUI, PRACTICI ONEROASE SI REFUZUL ASUMARII RESPONSABILITATII, dar timpul si nervii mei irositi pe acesta firma de doi bani ce nu intelege sa-si achite obligatiile, sunt convinsa ca nimeni nu mi le va achita in vreun fel vreodata!