FMI nu mai verifică activele băncilor din Grecia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 septembrie 2017

FMI nu mai verifică activele băncilor din Grecia

Cresc acţiunile instituţiilor de credit elene

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a decis să renunţe la verificarea calităţii activelor băncilor din Grecia, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a propus să deruleze în februarie 2018 teste de stres la aceste instituţii financiare, transmite Reuters. În acest context, acţiunile creditorilor eleni au urmat un curs pozitiv ieri, la Bursa din Atena.

Cerinţa anterioară a FMI, privind verificarea calităţii activelor băncilor din Grecia, a provocat temeri că va fi nevoie de o nouă injecţie de capital din partea acţionarilor acestor instituţii financiare.

Acţiunile "National Bank of Greece" SA s-au apreciat cu 8,7% la Bursa din Atena, ajungând la 0,29 euro, iar cele ale "Alpha Bank" AE - cu 11,5%, la 1,75 euro. Totodată, titlurile "Piraeus Bank" SA au urcat cu 19%, la 2,83 euro, iar cele ale "Eurobank Ergasias" SA - cu 6,9%, la 0,76 euro. Indicele ASE al Bursei din Atena a crescut cu 2,5%, la 754,76 puncte.

Poul Thomsen, şeful Departamentului european al FMI, a declarat: "Nu vedem motive de îngrijorare privind stabilitatea financiară în Grecia. Problema este că trebuie să fim siguri că există o strategie de rezolvare pe termen mediu a creditelor neperformante (NPL), care se află la un nivel foarte ridicat".

Thomsen a mai spus că propunerea BCE privind lansarea testelor de stres în februarie este "constructivă" şi îi va permite FMI să evalueze dacă actuala strategie privind sistemul bancar elen este adecvată fără să efectueze o analiză proprie, completă, a activelor.

Oficialul FMI a subliniat că testele BCE ating aceleaşi obiective generale cu cele urmărite de FMI, iar cele două instituţii poartă discuţii în prezent cu privire la modalităţile exacte de realizare a evaluării băncilor.

La 30 iunie 2017, creditele neperformante din băncile elene, excluzând expunerile extrabilanţiere, se situau la 72,8 miliarde de euro, depăşind ţinta fixată de autorităţile de supervizare, de 72,4 miliarde de euro.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu mai are ce verifica,,,,nemtii au cumparat pe 2 lei toata GRECIA,,, sper sa nu urmeze Romania...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb