Antonis Samaras este noul premier elen

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iunie 2012

Antonis Samaras (foto) a dat asigurări, imediat după depunerea jurământului în faţa preşedintelui ţării, Karolos Papoulias, că guvernul va face totul pentru scoaterea ţării din criză.

Antonis Samaras (foto) a dat asigurări, imediat după depunerea jurământului în faţa preşedintelui ţării, Karolos Papoulias, că guvernul va face totul pentru scoaterea ţării din criză.

Primul ministru promite că guvernul va face totul pentru scoaterea Greciei din criză

Euro creşte

Politicienii greci au reuşit ieri, după trei zile de negocieri, să ajungă la un acord pentru formarea noului guvern care va trebui să susţină angajamentele financiare ale ţării şi va încerca să renegocize condiţiile programului de sprijin extern.

Partidul conservator Noua Democraţie, care a câştigat alegerile des-făşurate duminică în Grecia, va forma coaliţia de guvernare cu formaţiunea socialistă Pasok şi cu partidul Stânga Democrată.

Evangelos Venizelos, preşedintele Pasok, fost ministru de Finanţe, a anunţat: "Au fost create condiţiile parlamentare (n.r. majoritatea) pentru formarea coaliţiei de guvernământ. Grecia are guvern".

Ieri după amiază, Antonis Samaras, liderul partidului Noua Democraţie, în vârstă de 61 de ani, a fost învestit în funcţia de premier. Acesta urma să decidă, ieri seara, alcătuirea noului Cabinet. Potrivit zvonurilor din presa internaţională, preşedintele "National Bank of Greece", Vassilis Rapanos, va deveni noul ministru de Finanţe.

Antonis Samaras a dat asigurări, imediat după depunerea jurământului în faţa preşedintelui ţării, Karolos Papoulias, că guvernul va face totul pentru scoaterea ţării din criză.

"Vom face totul pentru scoaterea ţării din criză. Voi cere guvernului să facă tot ceea ce este necesar ca să dea speranţe poporului grec", a spus Samaras.

Noul Executiv preia conducerea Greciei într-un moment de incertitudine politică şi economică. Atât Noua Democraţie, cât şi Pasok au semnat, în martie 2012, acordul de salvare a Greciei. Dar, măsurile de austeritate nepopulare ataşate planului de finanţare a dus ţara în colaps politic în luna mai.

Syriza, partidul de extremă stânga, care a obţinut locul al doilea în alegerile de duminică, respinge austeritatea şi a refuzat să facă parte din guvernul de la Atena. Alexis Tsiparis, liderul formaţiunii, nu va susţine coaliţia.

Guvernul elen va încerca să obţină, prin noi negocieri cu creditorii internaţionali, extinderea termenelor pentru realizarea ţintelor fiscale.

După anunţul privind formarea noului guvern de la Atena, moneda unică europeană s-a apreciat pe pieţele externe, în raport cu dolarul. La ora 10.16, pe piaţa din New York, euro avea un curs de 1,2720 dolari, mai mare cu 0,3% faţă de ziua anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb