Antreprenorii defilează pe podium pentru susţinerea industriei textile

G.B
Miscellanea / 5 iulie 2021

Antreprenorii defilează pe podium pentru susţinerea industriei textile

Mai sunt doar câteva zile până când mediul de afaceri se va reuni la Castelul Karolyi din Carei pentru a opta ediţie a evenimentului EXPO 2021 - "Fabricat în Satu Mare", unde antreprenori din toate domeniile de activitate vor defila pe podium în dorinţa de a susţine industria textilă autohtonă, grav afectată de pandemie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF, în colaborare cu Asociaţia Economică Germano-Română, Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu şi Primăria Municipiului Carei au decis această abordare în speranţa că astfel, industria textilă din România poate fi salvată, iar efectele economice cauzate de pandemie pot fi combătute prin măsuri care să stimuleze acest domeniu de activitate.

Evenimentul este unic în România din două perspective: reuneşte mediul de afaceri din sectoare diferite de activitate pentru a susţine revenirea industriei textile, după pierderile majore suferite anul trecut şi reprezintă parteneriatul perfect între public-privat, având sprijinul exclusiv al Primăriei Satu Mare.

"Industria textilă, alături de HORECA, a fost puternic afectată de criza creată de pandemie. Toate brandurile din Satu Mare se confruntă în prezent cu o situaţie dificilă şi avem datoria să îi sprijinim. Consider că industria textilă, un sector care asigură 10% din exporturile României, nu poate fi lăsată să dea faliment, astfel că orice eveniment sau iniţiativă care să sprijine antreprenorii din acest domeniu este lăudabilă. La nivel local putem acorda doar facilităţile pe care ni le permite Codul Fiscal, dar este nevoie de o strategie la nivel naţional şi cred că astfel de evenimente sunt binevenite pentru că subliniază încă o dată calitatea, inovaţia şi modul în care industria textilă s-a dezvoltat în ultimii ani!", a precizat primarul din Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

La rândul său, Cristina Chiriac, Preşedintele Confederaţiei Naţionale pentru Anreprenoriat Feminin - CONAF, este de părere că "numai împreună, printr-un parteneriat public - privat, autorităţile publice şi mediul de afaceri pot construi durabil, sustenabil şi eficient, iar acest eveniment reprezintă un exemplu la nivel naţional. Iată că, atunci cand autorităţile sunt aproape de oamenii de afaceri, puterea de a construi este mult mai mare, iar evenimentul de la Carei demonstrează acest lucru. Susţinem cu toţii industria textilă din România şi sperăm ca printr-un dialog continuu şi prin identificarea de măsuri de sprijin, aceasta să îşi revină rapid la nivelul dinaintea pandemiei".

Evenimentul este unul care reuneşte manageri din toate sferele economice, veniţi să susţină, la unison, industria textilă românească şi să defileze pe podium în acest scop.

Cea de-a opta ediţie a evenimentului EXPO 2021 - "Fabricat în Satu Mare" este organizată de către Sorina Tulan, preşedintă CONAF Satu Mare şi va fi moderată de către Florentina Opriş. Pe parcursul evenimentului vor fi intercalate cu prezentările colecţiilor şi proiecţiile de caricatură comentată alături de Costel Pătrăşcan, iar la final va concerta într-un mic spectacol de pop-opera Iordache Basilic - prim solist, Liviu Indrican - prim solist şi Alin Mânzat - bas din cadrul Operei Naţionale Bucureşti alături de soprana Filarmonicii "George Enescu" Bucureşti, Mădălina Constantin.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin - CONAF este singura confederaţie care susţine şi promovează antreprenoriatul feminin şi care are ca obiectiv apărarea drepturilor şi intereselor economice, sociale, financiare, juridice şi culturale ale femeilor de afaceri în relaţiile cu autorităţile publice şi dezvoltarea unor relaţii de afaceri.

Accesul la eveniment se face doar pe bază de invitaţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb