Biso România, sucursală a producătorului austriac de utilaje agricole Biso Schrattenecker, vrea să investească anul viitor două milioane euro în construcţia de silozuri, introducând un sistem de finanţare a achiziţiilor de utilaje de către fermieri în schimbul unor cantităţi de cereale.
"În ultimii trei ani am investiti 8,5 milioane de euro la centrul de competenţă de la Drajna. În acest centru avem un show-room, service, magazin de piese de schimb, sală de training şi alte facilităţi pentru agricultori. Pentru anul viitor vrem să investim circa două milioane de euro pentru construirea unor silozuri agricole suficient de mari, investiţie care va fi finanţată prin FEADR (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală). Aşteptăm aprobarea Fondului", a declarat joi Răzvan Petcu, reprezentant Biso România, la o conferinţă de specialitate.
Astfel, Biso vrea să intre pe piaţa comerţului cu cereale, silozurile urmând să fie utilizate pentru cerealele pe care compania le va primi de la fermierii care vor să cumpere utilaje de la companie.
"Este un fel de sistem de finanţare a utilajelor. Pentru utilaje vom primi cereale, în loc de bani, iar cerelele le vom vinde. Vom fi astfel un trader de cereale", a spus Petcu.
Tot la Drajna compania asamblează utilaje agricole pe care le vinde pe piaţa locală, care reprezintă circa 15% din businessul total al producătorului austriac de utilaje din domeniul agricol.
Produsele Biso sunt fabricate în fabricile pe care le deţine în Austria şi în Slovacia.
Biso concurează în România pe segmentul echipamentelor pentru agricultură cu jucători precum Maschio Gaspardo sau Mecanica Ceahlău, iar pe segmentul comerţului cu tractoare sau combine cu importatori precum IPSO (John Deere), NHR Agropartners (New Holland) sau Titan Machinery (CNH).