Apa Nova Bucureşti pe 2023: Emisii CO₂ reduse, resurse regenerabile majorate şi energie termică recuperată, în anul 2023

S.B.
Miscellanea / 1 iulie

Apa Nova Bucureşti pe 2023: Emisii CO₂ reduse, resurse regenerabile majorate şi energie termică recuperată, în anul 2023

Apa Nova, furnizorii de servicii de alimentare cu apă şi canalizare din Municipiul Bucureşti, a publicat raportul de sustenabilitate pentru anul 2023, care evidenţiază soluţiile implementate, realizările şi angajamentul companiei faţă de dezvoltare durabilă.

Raportul demonstrează integrarea principiilor sustenabilităţii în fiecare aspect al operaţiunilor, conform noilor standarde europene de raportare în domeniul sustenabilităţii (ESRS) şi a metodologiei prevăzute de Codul român al sustenabilităţii.

În anul 2023, Apa Nova a realizat progrese semnificative, înregistrând reduceri de emisii de CO₂ de 623 tone prin utilizarea panourilor fotovoltaice, crescând ponderea surselor regenerabile în consumul total de energie la 42% şi reducând intensitatea emisiilor de carbon ale operaţiunilor cu 5% faţă de anul precedent. De asemenea, compania a obţinut sau rata de realizare de 91,07% a implementării planurilor de acţiune pentru protejarea mediului natural şi a biodiversităţii în zonele sensibile.

Investiţiile strategice şi eforturile de inovare s-au concretizat în proiecte esenţiale precum construcţia de unităţi de producţie a energiei fotovoltaice, cu o valoare totală de 7,7 milioane de euro, şi un proiect-pilot destinat recuperării energiei termice din apa de canalizare, cu o investiţie de aproximativ un milion de lei. De asemenea, Apa Nova a investit 1,3 milioane de lei în vehicule electrice pentru flotă, demonstrând astfel angajamentul continuu de a reduce impactul activităţii companiilor asupra mediului.

" Suntem încrezători în atingerea obiectivelor de sustenabilitate având în vedere progresele semnificative pe care le-am realizat în anul 2023, prin reducerea emisiilor de carbon şi creşterea utilizării surselor de energie regenerabilă. Investiţiile în infrastructură modernă şi tehnologii inovatoare reflectă dedicarea noastră faţă de un viitor durabil pentru toţi locuitorii Bucureştiului. Vom continua să depunem eforturi în dezvolltarea de proiecte sustenabile şi în adaptarea strategiilor noastre pentru a răspunde nevoilor de azi, dar mai ales de mâine, asigurând un viitor mai verde pentru comunitatea noastră ", a declarat Mădălin Mihailovici, Director General Apa Nova Bucureşti.

Apa Nova a distribuit în 2023 către localităţi limitate un volum de apă potabilă de aproximativ 9,55 milioane mc şi a preluat un volum de apă uzată de circa 12,61 milioane mc. Totodată, randamentul sistemului de alimentare cu apă potabilă a fost evaluat la 77,87%, cu 5,87% peste standardul obiectiv de 72%. Un alt aspect notabil evidenţiat în raportul de sustenabilitate este reducerea deşeurilor provenite din echipamentele de tratare şi epurare a apei cu 24,7%, fiind depăşit astfel obiectivul de stabilitate pentru 2023.

În plus, Apa Nova a reuşi să elimine complet accidentele de anul de muncă cu incapacitate temporară în 2023, înregistrând o scădere a trei cazuri în 2022 la zero în 2023. În ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane, compania a oferit o medie de 50 de ani. ore de instruire profesională pentru angajat, promovând astfel un mediu de lucru sigur şi favorabil progresului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb