APAPR a reacţionat la amendamentul Pilonului II de pensii private

V.S.
Miscellanea / 26 septembrie 2023

APAPR a reacţionat la amendamentul Pilonului II de pensii private

APAPR respinge cu fermitate propunerea depusa azi in Parlament de eliminare a obligativitatii Pilonului II de pensii private, conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, mecanismul propus este menit sa distruga cea mai de succes reforma structurala a ultimilor 15 ani, care a dus Romania in randul tarilor civilizate. Toate statele din Uniunea Europeana si din OCDE au sisteme de pensii private complementare la Pilonul I, in mai mult de jumatate din cazuri fiind vorba de sisteme obligatorii sau semi-obligatorii. Mai mult, prin PNRR, Guvernul României si-a asumat sa intareasca Pilonul II si nu sa il desfiinteze, jalon pe care atât Guvernul cat si Comisia Europeana il considera indeplinit. Propunerea depusa azi in Parlament afectează grav si ireversibil Pilonul II de pensii, lăsând 8 milioane de romani cu un viitor incert la pensie, contrar directiei europene a Romaniei.

Sursa arată că pilonul II de pensii private obligatorii functioneaza in Romania de mai bine de 15 ani cu rezultate exceptionale in beneficiul cetatenilor: randament mediu anual de peste 7,5% (dublu fata de inflatia corespunzatoare), aproape 24 de miliarde de euro active acumulate, din care peste 5 miliarde de euro reprezinta doar castigul net din investitii adus de managementul administrat privat peste contribuţiile virate de romani garantate prin efectul legii. Peste 90% din aceşti bani sunt investiţi in economia României, contribuind la creşterea economica si crearea de locuri de munca. In plus, cu un comision mediu anual de cca. 0,36% din activul net (2022), respectiv 0,24% (estimare 2023), Pilonul II din Romania este printre cele mai eficiente sisteme de pensii private din lume pentru salariatii romani, dupa cum o arata statisticile OCDE.

În comunicat se mai arată că potrivit unui sondaj national desfasurat anul trecut la solicitarea APAPR, romanii isi doresc pensii duble fata de ce poate oferi in prezent sistemul public (de stat). Diferenta nu poate fi acoperita decat de un Pilon II puternic, obligatoriu, complementar la Pilonul I, lăsat sa funcţioneze in parametrii săi, nu atacat constant cu initiative distructive precum cea depusa astazi in Parlament.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Reiau marsaviile lui Dragnea in privinta pilon 2 pensii.

    Statul are mare nevoie de bani și se bagă în toate "buzunarele" altora, dar nicicum in buzunarele lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb