APAPR solicită transparetizarea pensiilor din Pilonul II

V.D.
Macroeconomie / 20 aprilie 2018

APAPR solicită transparetizarea pensiilor din Pilonul II

Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), organizaţie ce apără interesele a milioane de români care contribuie de peste 10 ani la fondurile de pensii obligatorii administrate privat, face apel la autorităţi să prezinte în mod transparent şi responsabil scenariile privind viitorul Pilonului II de pensii şi să răspundă solicitărilor repetate de a iniţia un dialog instituţional cu toate părţile implicate în această dezbatere.

Astfel, APAPR solicită autorităţilor să prezinte public şi să justifice intenţiile de a schimba actualul sistem de pensii obligatorii administrate privat astfel încât fiecare participant la Pilonul II să poată decide în mod conştient şi informat cu privire la siguranţa sa financiară în viitor, se arată într-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

APAPR reiterează faptul că Pilonul II de pensii private din România este unul solid, transparent, eficient reglementat, profitabil pentru participanţi şi că doar menţinerea sa în forma actuală este de natură să aibă în viitor efecte pozitive pentru cele 7 milioane de români care contribuie la aceste fonduri de pensii.

Sistemele de pensii publice se află sub o presiune uriaşă peste tot în lume din cauza îmbătrânirii populaţiei şi reducerii numărului de tineri care să susţină pensiile celor în vârstă. Ca urmare, în România, ca în multe state ale lumii, sistemul public de pensii nu mai poate să asigure de unul singur pensii adecvate generaţiilor viitoare de români.

Pe de altă parte, populaţia tinde să îşi subestimeze nevoile reale de economisire pentru pensie peste tot în lume, inclusiv în ţările mult mai dezvoltate şi educate financiar decât România. În aceste condiţii, în ţara noastră riscul subevaluarii este cu atât mai mare. Potrivit unui studiu realizat la solicitarea APAPR în toamna anului 2017, circa 75% dintre români (adulţi, mediul urban, utilizatori de Internet) îşi doresc să obţină o pensie de peste 500 de euro la vârsta retragerii, în timp ce în prezent doar mai puţin de 2% dintre pensionari se bucură de un asemenea nivel al pensiei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. APAPR apara de fapt interesele administratorilor fondurilor de pensii private. are au incasat prin comisioanele percepute, doar in 2016, aproximativ 320 milioane !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb