Aparatul Boeing 737 UIA a fost doborât din cauza unui bruiaj în comunicaţii

M.A.
Internaţional / 11 ianuarie 2020

Amirali Hajizadeh (Sursă foto: Twitter)

Amirali Hajizadeh (Sursă foto: Twitter)

Militarul care a doborât avionul ucrainean, Boeing 737, la Teheran a acţionat fără a avea confirmare, din cauza unui "bruiaj" în comunicaţii, potrivit generalului iranian Amirali Hajizadeh, comandant al secţiei aerospaţiale a Gardienilor Revoluţiei, informează Le Figaro.

Potrivit sursei citate, soldatul a apreciat că avionul este o "rachetă de croazieră" şi a avut 10 secunde pentru a decide.

"El putea decide dacă să tragă sau nu, dar a luat decizia proastă. O rachetă cu rază scurtă de acţiune a explodat în apropiere de avion. Astfel se explică faptul că acesta a putut continua să zboare", a mai spus generalul.

"Îmi asum întreaga responsabilitate pentru această catastrofă şi voi accepta orice decizie va fi luată. Aş fi preferat să mor decât să fiu martor la un astfel de accident", a precizat Amirali Hajizadeh.

Iranul a recunoscut, sâmbătă dimineaţă, că a doborât "din greşeală" avionul companiei Ukraine International Airlines cu 176 de oameni la bord şi şi-a exprimat regretul pentru moartea lor.

Avionul, un Boeing 737 UIA, s-a prăbuşit la două minute după ce a decolat, de la Teheran către Kiev, în noaptea de marţi spre miercuri, la puţin timp după ce tiruri de rachete ale Teheranului au fost trase asupra a două baze folosite de armata americană în Irak.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Este absolut halucinant evenimentul dar si explicatiile oficialilor iranieni. Rezulta ca, aceasta Garda Revolutionara, lucreaza pe deasupra tuturor institutiilor statului, fara a avea protocoale de cooperare cu acestea, pentru terte situatii. De ce oare spatiul aerian nu a fost inchis pe perioada ostilitatilor? Cum un militar operator la consola de lansare a gresit? Era singur? N avea un comandant ierarhic superior? Orice sistem de lansare, are un ecran care afiseaza grafica spatiului de responsabilitate. Cum sa confunzi un avion ce decoleaza din proximitatea ta, cu o racheta de croaziera care vine spre tine, de la o distanta apreciabila? Concluzia e una singura...Respectul pentru viata si fiinta umana este spre zero in lumea araba, iar ura dezvoltata de acesti capi iranieni, a ingropat ultimele urme de ratiune... Interesele ascunse in zona, sunt imense si mult deasupra cetatenilor, astfel ca acestia nu prea conteaza...Dumnezeu sa i odihneasca pe cei disparuti in catastrofa aeriana.

    1. Mai taci draq de prostan...lumea araba are o cultura mai impresionanta decat cea europeana. Vest europenii nu au facut decat sa se bata ca chiorii in toata istoria lor pentru averi. Daca regimul statelor unite nu era prezent in lumea araba toate astea nu s-ar fi intimplat

      Opinia 1 are dreptate .Ar fi trebuit să închidă aeroportul .Dacă SUA sunt prezente acolo ei trebuie să se împuște in cap?Oamenii care nu au argumente folosesc cuvinte urate .

      Ești arab sau turc,cred.

      Supraevaluezi cultura arabă care poate fi sintetizată în câteva vorbe:cifrele arabe,Avicena,ceva arhitectură maură, în rest aceleași războaie interminabile între șiiți, suniți și tot felul de triburi de analfabeți,iar când nu s-au masacrat între ei au dus războaie de cucerire la fel ca europenii. 

      Stai prost la capitolul istorie,clar. 

      Pe turci de ce i-ai omis?Sau Imperiul Otoman îl consideri că n-are nicio legătură cu Alah? 

      Interesana si cred pertinenta uktima opinie, dar si cea initiala: chiar asa usor poti 'reteza' 170oameni, sau vorba lui Base, sau av diavolului - poate cineva din avion trebuia cu orice oret sa dispara ???

    Iranienii nu sunt arabi,sunt persi si de aceea este greu de inteles de ce se implica atat de mult in problemele arabilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb