Apel de proiecte în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013

M.M
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 octombrie 2008

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor în parteneriat cu Minis­terul Dezvoltării Regionale şi Lucrărilor Publice din Bulgaria, a lansat al doilea apel de proiecte pentru cele trei axe prioritare aferente Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. În cadrul acestui apel, proiectele pot fi depuse continuu, iar evaluarea se face trimestrial, începând cu 31 ianuarie 2009. În urma evaluării, proiectele vor fi selectate pentru finanţare până la epuizarea bugetului de aproximativ 101 milioa­ne euro, alocat acestui apel.

Domeniile în care se pot depune proiecte sunt: transporturi, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, mediu, dezvoltare economică şi socială. Acest apel se adresează atât proiectelor care presupun realizarea de studii şi strategii, schimburi de experienţă, consolidarea parteneriatelor, organizarea de evenimente etc., cât şi proiectelor care presupun investiţii.

Pentru proiectele de investiţii, durata de implementare este de maximum 30 luni de la semnarea contractului de finanţare, iar sprijinul financiar nerambursabil solicitat trebuie să se încadreze între 500.000 euro şi 8.000.000 euro, în funcţie de domeniul pentru care se depune proiectul. De exemplu, în domeniul mediului proiectele trebuie să se încadreze între 500.000 euro şi 6.000.000 euro.

Pentru celelalte proiecte, durata de implementare nu trebuie să depăşească 18 luni de la data semnării contractului de finanţare, iar sprijinul financiar nerambursabil solicitat trebuie să se încadreze între 250.000 euro şi 1.500.000 euro. Excepţie fac proiectele din categoria people-to-people, a căror durată nu trebuie să depăşeas­că 12 luni de la data semnării contractului, iar suma nerambursabilă solicitată trebuie să se încadreze între 30.000 euro şi 250.000 euro.

Din bugetul total al unui proiect, Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR) va finanţa peste 84% din totalul costurilor considerate eligible, iar bugetul de stat al fiecăreia dintre cele două state partenere în program va contribui cu 13% pentru instituţiile publice şi pentru ONG-uri. Diferenţa de până la 100% va fi acoperită de către partenerii din proiect, din contribuţie proprie.

Pentru ca proiectele să fie luate în considerare, acestea trebuie, în primul rând, să aibă impact transfrontalier, adică să respecte cel puţin două din următoarele condiţii: să fie dezvoltat în comun de toţi partenerii din proiect, partenerii să contribuie la realizarea şi implementarea proiectului cu resurse umane comune, să asigure implementarea proiectului în comun şi să pună în comun resursele financiare. Un alt aspect care trebuie avut în vedere este numărul de parteneri: într-un proiect numărul maxim al acestora este de 5, inclusiv liderul de proiect.

Pentru acest apel pot depune proiecte autorităţile publice locale, regionale sau centrale, ONG-urile, instituţii de învăţământ şi cercetare.

Proiectele trebuie depuse la Biroul Regional de Cooperare Transfrontalieră Călăraşi, unde se află şi Secretariatul tehnic Comun al programului România-Bulgaria.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb