Apetit mai mare pentru tranşele în euro, la ultima ofertă Fidelis

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 august

Apetit mai mare pentru tranşele în euro, la ultima ofertă Fidelis

English Version

Dobânzi între 5,8% şi 7% pentru titlurile în lei, respectiv de 4% şi 5% pentru cele în euro

Subscrierile se încheie în data de 20 august

Investitorii dovedesc un apetit mai ridicat pentru tranşele în moneda euro, la ultima ofertă de titluri de stat Fidelis destinate populaţiei, după cum reiese din subscrierile realizate până ieri, la ora 16:30, conform datelor culese de noi din platforma unei case de brokeraj.

Pentru tranşa cu maturitatea de un an şi dobânda de 4%, subscrierile se ridicau la 87,6 milioane de euro (436,5 milioane lei), în vreme ce în cazul celor cu dobânda de 5% şi maturitatea de cinci ani, valoarea ordinelor de cumpărare se ridica la aproape 28,8 milioane de euro (143,3 milioane lei).

Pentru tranşele în lei subscrierile erau de 179,8 milioane de lei (36,1 milioane euro) în cazul celei cu maturitatea de un an şi dobânda de 5,8%, respectiv 155,6 milioane de lei (31,2 milioane euro) pentru tranşa cu maturitatea de trei ani şi dobânda de 7%.

Cea de-a cincea tranşă, dedicată donatorilor de sânge, cumulase subscrieri de 44,7 milioane de lei (8,98 milioane euro). Dobânda oferită în acest caz este de 6,8%, iar maturitatea titlurilor este de un an. În cadrul acestei tranşe pot subscrie persoanele ce au donat sânge începând cu data de 1 martie 2024.

Astfel, circa 60% din subscrierile totale de circa 193 milioane euro realizate până ieri, la ora 16:30, fuseseră realizate în moneda europeană.

Oferta se derulează într-o perioadă cu dezinflaţie. Pentru ultimul trimestru al acestui an, BNR prognozează o inflaţie de 4%, care va coborî la 3,4% la finele anului viitor. Banca Centrală Europenă indică o inflaţie de 2,4% în acest an, care va decelera la 2% în 2025 şi la 1,9% în 2026.

Subscrierea minimă este de 5.000 lei pentru emisiunile în moneda naţională şi 1.000 de euro pentru cele în moneda europeană. Pentru tranşa donatorilor de sânge, subscrierea minimă este de 500 lei. Perioada de derulare a ofertei este 8 - 20 august, aceasta fiind a patra emisiune Fidelis din acest an.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Oferta primară de vânzare a titlurilor de stat Fidelis este intermediată de băncile BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD - Groupe Societe Generale şi Alpha Bank. Titlurile vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb