ZIARUL BURSA

14 august
Ediţia din 15.08.2024
Sursa foto: The Institute for the Study of War

Blitz-krieg ucrainean in sudul Rusiei

GEORGE MARINESCUInternaţional / 14 august

Supărarea preşedintelui rus Vladimir Putin exprimată public cu privire la Alexei Smirnov, guvernatorul regiunii Kursk, după invadarea respectivei zone de către forţele armate ucrainene, este întemeiată atât timp cât politrucul din sudul Federaţiei Ruse nu ştia exact teritoriul controlat de inamici, afirmând că ar fi fost vorba despre 480 kilometri pătraţi

Putin şi cauzele războiului

CORNEL CODIŢĂEditorial / 14 august

CORNEL CODIŢĂ

Nu cred că există o carte de istorie sau de teorie politică, fie şi numai una, care să numească "Prostia" printre cauzele războaielor. După definiţia profesorului Carlo Cippola, "prostul", utilizatorul calificat al darului prostiei este cel care îşi consumă resursele şi energia pentru a întreprinde acţiuni care distrug, strică, dăunează grav altora fără ca el să aibă nici cel mai mic beneficiu de pe urma lor

Estimări înrăutăţite privind cererea mondială de petrol

Estimări înrăutăţite privind cererea mondială de petrol

V.R.Internaţional / 14 august

Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) şi-a menţinut ieri nemodificate previziunile privind cererea de petrol pe plan global în 2024, dar a înrăutăţit estimările pentru 2025, citând impactul consumului din China, conform Reuters.

Creşterea economică mai slabă din China limitează cererea mondială de petrol, dar economiile dezvoltate, în special Statele Unite, unde se consumă o treime din benzină pe plan mondial, compensează pierderile din ţara asiatică, notează IEA, în raportul său lunar.

Sursa: ro.m.wikipedia

Modificări privind organizarea şi desfăşurarea Bacalaureatului şi a Evaluării Naţionale

O.D.Miscellanea / 14 august

Marile examene şcolare au intrat în zona modificărilor şi ajustărilor. Ministerul Educaţiei anunţă lansarea în consultare publică a proiectelor privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a (EN VIII), în anul şcolar 2024 - 2025, şi a examenului naţional de Bacalaureat - 2025, principala noutate propusă fiind aceea de a se permite vizualizarea lucrărilor după afişarea rezultatelor iniţiale şi înainte de contestaţii.

Noi instrumente financiare pentru finanţarea cheltuielilor militare

Noi instrumente financiare pentru finanţarea cheltuielilor militare

George MarinescuCompanii / 14 august

În contextul creşterii la nivel european a cheltuielilor pentru apărare şi a necesităţii înzestrării rapide a forţelor armate române cu echipamente şi tehnică de ultimă generaţie, compatibile cu cele ale aliaţilor din cadrul NATO, pentru a asigura stabilitatea apărării Flancului estic, Ministerul Finanţelor doreşte diversificarea instrumentelor de finanţare pentru ca Guvernul şi companiile de stat să poată accesa fondurile specifice puse la dispoziţie de alte state şi entităţi guvernamentale pentru realizarea unor proiecte de interes strategic naţional, inclusiv de apărare şi securitate naţională.

"Piaţa construcţiilor rezidenţiale este în scădere"

"Piaţa construcţiilor rezidenţiale este în scădere"

A consemnat George MarinescuCompanii / 14 august

Reporter: Cum s-a prezentat sectorul construcţiilor în primul semestru al anului 2024? Există un apetit mai mare pentru investiţii în zona industrială? Piaţa rezidenţială s-a redus sau a stagnat comparativ cu primul semestru al anului 2023?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 14 August 2024

Macro Newsletter 14 August 2024

Macroeconomie / 14 august

Indicele ZEW al încrederii investitorilor în economia Germaniei a înregistrat o scădere cu mult peste aşteptări în august 2024, până la 19,2 puncte, cel mai redus nivel din ultimele 7 luni, de la 41,8 puncte în luna precedentă, pe fondul unei...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo