Aproape 3.000 de joburi la stat au fost scoase în piaţă de la începutul anului

D.T.
Miscellanea / 1 martie 2023

Aproape 3.000 de joburi la stat au fost scoase în piaţă de la începutul anului

Instituţiile de stat au postat aproape 3.000 de locuri de muncă în primele două luni ale anului, arată o analiză de piaţă, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, primăriile, şcolile şi spitalele sunt cei mai mari angajatori la nivel naţional.

"9 din 10 sunt funcţii de execuţie şi mai puţin de 200 sunt funcţii de conducere", arată analiza. Comparativ, sectorul privat a avut 65.000 de poziţii noi, deschise în acelaşi interval de timp pe eJobs.ro, mai mult de jumătate fiind destinate candidaţilor din segmentul entry level.

Bogdan Badea, CEO eJobs România, afirmă că: "Statul devine un competitor din ce în ce mai puternic pentru angajatorii din mediul privat. Deja vedem că începutul anului a venit cu 3.000 de joburi noi în acest sector, în condiţiile în care pentru întregul an 2022 au fost înregistrate puţin peste 12.000".

"O bună parte din aceste joburi intră în orizontul profesional al candidaţilor din categoria de vârstă 45+, care privesc cu un grad mare de încredere o eventuală angajare la stat, dar sunt neîncrezători în schimb, în şansele pe care le au de a se angaja într-o companie din mediul privat", a mai precizat Bogdan Badea.

Cele mai multe locuri de muncă vacante, respectiv peste 430, aparţin instituţiilor de stat din Bucureşti, Clujul ocupând a doua poziţie în clasament, cu 165 de oferte. Urmează Iaşi şi Timiş, ambele cu peste 100 de posturi scoase în piaţă, se precizează în sursă.

De cealaltă parte se află judeţe precum Vrancea, Sălaj, Mehedinţi, Ialomiţa, Caraş Severin ori Gorj, unde statul rămâne un angajator timid, cu mai puţin de 30 de locuri de muncă disponibile de la începutul anului şi până acum pentru fiecare judeţ în parte. Aceste judeţe se regăsesc, totodată, şi în topul cu cele mai puţine locuri de muncă de la privat şi cu rate ale şomajului peste media naţională.

Instituţiile care vin cu cele mai multe oferte pentru candidaţi, la nivel naţional, sunt primăriile, şcolile, spitalele, liceele/şcolile profesionale/colegiile tehnice/colegiile naţionale şi universităţile. Poziţiile pentru care s-au căutat cei mai mulţi candidaţi au fost de muncitor calificat şi necalificat, îngrijitor, asistente medical, referent, şofer şi paznic, adaugă sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb