Aproape 600 de milioane de lei pentru investiţii de mediu

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 16 iunie 2008

Aproape 600 de milioane de lei pentru investiţii de mediu

Fondul pentru mediu are prevăzută, în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2008, suma totală de 580,1 milioane de lei. Cele mai mari alocaţii sunt repartizate proiectelor pentru reducerea impactului asupra atmosferei, apei şi solului - 287 de milioane de lei. Sume importante revin şi proiectelor de gestionare a deşeurilor, inclusiv a celor periculoase - 83,64 de milioane de lei, creşterii producţiei de energie din surse regenerabile - 68,43 de milioane de lei. Pentru protecţia resurselor de apă, staţiilor de tratare şi de epurare pentru comunităţi locale a fost alocată suma de 64,81 milioane de lei, iar prevenirii poluării îi revin 43,79 de milioane de lei.

Potrivit Rompres, 9,21 milioane de lei merg spre educaţia şi conştientizarea publicului cu privire la protecţia mediului, 8,67 milioane de lei sunt pentru conservarea biodiversităţii, iar cinci milioane de lei vor fi cheltuiţi cu împădurirea terenurilor degradate situate în zonele deficitare în păduri.

Fondul pentru mediu îşi propune, pentru 2008, să obţină venituri totale de 161,99 milioane de lei din taxe şi impozite. Cea mai mare parte a veniturilor va fi obţinută din contribuţia de 3% din veniturile realizate din vânzarea deşeurilor feroase şi neferoase, persoane fizice sau juridice - 48,5 milioane de lei. Alte venituri constau în taxa de 1 leu/kilogram din greutatea ambalajelor introduse pe piaţa naţională de producătorii şi importatorii de bunuri ambalate şi ambalaje de desfacere (total estimat la 30,26 milioane de lei), şi din taxele încasate pentru emisiile de poluanţi în atmosferă, provenite de la surse fixe (12,13 milioane de lei).

Bugetul de venituri şi cheltuieli pe 2008 al Fondului pentru mediu a fost aprobat de Guvern prin Hotărârea 602/2008, publicată în Monitorul Oficial din data de 9 iunie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb