Aproape 64% din acţionarii Deutsche Börse au aprobat fuziunea cu LSE

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2016

Deutsche Börse, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, a anunţat, vineri, un grad de acceptare de 63,65% a planului de fuziune cu operatorul Bursei din Londra (London Stock Exchange Group - LSE).

Oferta pentru LSE s-a încheiat la data de 26 iulie, iar gradul minim necesar de acceptare din partea acţionarilor Deutsche Börse era de 60%.

Luna trecută, operatorul bursei germane a decis să reducă de la 75% la 60% gradul minim de acceptare de către acţionari a planului de fuziune cu LSE. În plus, perioada de acceptare a fost prelungită cu două săptămâni faţă de termenul iniţial, până la 26 iulie.

Operatorul Bursei de la Frankfurt a considerat că un grad de acceptare de 75% pentru proiectul de fuziune cu LSE ar fi putut fi greu de atins, având în vedere că o serie de fonduri care deţin până la 15% din capitalul Deutsche Börse nu pot să aprobe oferta de preluare a LSE până când gradul minim de acceptare este atins.

Deutsche Börse şi LSE vor să dea naştere celui mai mare operator bursier european, printr-o fuziune în acţiuni evaluată la 27 de miliarde de dolari.

Conform acordului dintre părţi, acţionarii Deutsche Börse vor deţine 54,4% din acţiunile noii entităţi, în timp ce investitorii LSE vor controla restul de 45,6%.

La începutul lunii trecute, acţionarii London Stock Exchange au votat în proporţie de 99,92% pentru planul de fuziune cu Deutsche Börse. Tot în iulie, Deutsche Börse a informat că analiza pe care o face comisia de referendum cu privire la implicaţiile votului pentru Brexit asupra fuziunii cu London Stock Exchange ar putea dura câteva luni. Operatorii burselor din Londra şi Frankfurt au înfiinţat această comisie după ce, în 23 iunie, britanicii au votat pentru părăsirea UE (Brexit). Cu toate acestea, părţile au subliniat că rămân "pe deplin angajate" în fuziune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb