ZIARUL BURSA

01 august 2016
Ediţia din 18.09.2024
Bogdan Olteanu - faza spasmodică a Băncii Naţionale a României

Bogdan Olteanu - faza spasmodică a Băncii Naţionale a României

MAKEAnticorupţie / 1 august 2016

Vorba activistului Liviu Mihaiu: "Vîntu n-are acţiuni la mine sau la conştiinţa mea", o declaraţie făcută după numirea sa din postul de ziarist la "Caţavencu" (organ de presă aflat, atunci, în proprietatea lui Vîntu), direct în postul de Guvernator al Deltei Dunării, în anul 2008, când a mai spus şi că "Vîntu e doar un iubitor al Deltei, n-are afaceri în Deltă din câte ştiu, doar două hoteluri".

Mă rog, Armagedoanele spuneau că avea vreo trei, spre patru - "Lebăda" din Crişan, "Sulina" din Sulina şi "Salcia" din Maliuc, precum şi tabăra de tineret "Roşu", care ţinuse de BTT -, dar Mihaiu avea dreptate, au fost închise toate, în aşteptarea unei modernizări care n-a venit niciodată şi deci n-a avut nici două, n-a avut nimic nici el şi nici altcineva n-a mai avut.

Bogdan Olteanu a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR

Bogdan Olteanu a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR

Andrei StanBănci-Asigurări / 1 august 2016

Actualizare 16:30

Bogdan Olteanu a demisionat astăzi din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), după ce a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă şi plasat, vineri, în arest la domiciliu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vasile Blaga, PNL: "Nominalizarea pentru CA al BNR ni se cuvine"

Regina Ana şi Regele Mihai

Regina Ana a murit

Andrei StanPolitică / 1 august 2016

Actualizare 21:46 Victor Ponta transmite Casei Regale mulţumiri pentru modul în care Regina Ana a slujit ţara

Fostul premier Victor Ponta a transmis condoleanţe Familiei Regale în urma decesului Reginei Ana şi i-a mulţumit Regelui Mihai pentru modul în care aceasta a reprezentat şi slujit ţara.

Actualizare 21:26 Lazăr Comănescu: "Regina Ana, un exemplu de profund ataşament faţă de interesele României"

Actualizare 20:38 Anca Dragu, MFP: "Regina Ana, un exemplu de distincţie, de moralitate şi de discreţie"

Actualizare 19:00 Cioloş: "Regina Ana va rămâne un simbol al nobleţii, discreţiei şi demnităţii"

Actualizare 18:38 Ion Iliescu: "Am aflat cu tristeţe vestea morţii Reginei Ana"

Actualizare 18:23 Oana Pellea: "Am pierdut o Regină şi un om de o calitate excepţională"

Actualizare 17:55 Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: "Sunt profund îndurerat de moartea Reginei Ana"

Actualizare 17:53 PNL: "Regina Ana a reuşit să influenţeze în bine destinul României"

Actualizare 17:20 Klaus Iohannis: "Regina Ana, un reper deosebit de conduită morală"

Actualizare 17:10 Gabriela Firea:"Regina Ana şi-a meritat pe deplin numele Regină a României"

Actualizare 16:45 Avocatul Casei Regale: "Regina Ana va fi înmormântată la Curtea de Argeş, probabil pe 13 august"

Doar un alt test de stres pentru neliniştea Europei

Doar un alt test de stres pentru neliniştea Europei

CĂLIN RECHEAInternaţional / 1 august 2016

CĂLIN RECHEA

Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a publicat vineri, 29 iulie 2016, rezultatele ultimului test de stres bancar din Europa, în cadrul căruia au fost evaluate 51 de bănci din mai multe ţări ale zonei euro şi băncile importante cu acţionariat majoritar local din Polonia, Ungaria, Norvegia, Suedia şi Marea Britanie.

Liviu Voinea

VICEGUVERNATORUL BNR LIVIU VOINEA "Băncile noastre nu au nevoie de capitalizare de la acţionarii lor"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 1 august 2016

Faptul că unele bănci din afara ţării care au subsidiare şi la noi înregistrează, în scenariul advers imaginat în cadrul testelor de stres efectuate de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), pierderi şi necesar de capitalizare, nu afectează sistemul bancar din România, pentru că instituţiile financiare de pe piaţa noastră nu au nevoie de bani de la băncile mamă, ne-a explicat domnul Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR).

Incendiu puternic în Bucureşti, la Piaţa Crângaşi

Incendiu puternic în Bucureşti, la Piaţa Crângaşi

I.S.Miscellanea / 1 august 2016

Actualizare 15:44 Incendiul a fost stins

În acest moment nu mai există niciun pericol, focul a fost stins, dar echipa de căutare-salvare încă cercetează în interior, pentru a se asigura că nu sunt victime.

SMURD a transmis, de asemenea, că nu există victime.

----------

Un incendiu violent a izbucnit astăzi în Capitală, la un centru comercial de lângă Piaţa Crângaşi, transmit televiziunile de ştiri.

Victor Ponta

Victor Ponta nu mai este doctor în drept

Politică / 1 august 2016

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat decretul prin care este retras titlul de doctor în drept al lui Victor Ponta. Pe 27 iulie, Consiliul general al CNATDCU a respins contestaţia fostului premier la verdictul de plagiat.

Gabriel Oprea

CNATDCU cere retragerea titlului de doctor pentru Gabriel Oprea

Politică / 1 august 2016

Actualizare 14:00 Gabriel Oprea va contesta verdictul CNATDCU

Fostul vicepremier Gabriel Oprea anunţă că va contesta verdictul de plagiat al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi, dacă decizia va rămâne aceeaşi, se va adresa instanţei, motivând că a respectat normele în vigoare în anul 2000.

Actualizare 13:35 Decizia Consiliul general al CNATDCU a fost votată în unanimitate

Consilierii generali au votat CA provizoriu al RADET

Consilierii generali au votat CA provizoriu al RADET

S.A.Companii / 1 august 2016

Sorin Chiriţă, Andrei Călin Anastasiu, Virgil Păun, Marian Dobrin, Nicolae Rotileanu şi Claudiu Creţu au devenit astăzi noii membri ai Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi vor avea un mandat de cel mult şase luni.

Îndeplinirea obligaţiilor de raportare de către OMV Petrom, în analiza ASF

DOSARUL PENAL DIICOT ŞI AMENDA ANAF ACHITATĂ DE COMPANIE Îndeplinirea obligaţiilor de raportare de către OMV Petrom, în analiza ASF

A.S.Anticorupţie / 1 august 2016

Îndeplinirea obligaţiilor de raportare de către OMV Petrom SA privind un posibil dosar penal în care compania este investigată de procurorii DIICOT, pentru o evaziune fiscală de aproape 120 milioane de lei, dar şi amenda pe care OMV a primit-o şi a achitat-o, în urma unui control fiscal de fond, face obiectul unei analize la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), fiind solicitate clarificări emitentului OMV Petrom, ne-au transmis oficialii Autorităţii, la finalul săptămânii trecute, urmând ca, ulterior finalizării analizei, să fie dispuse, după caz, măsurile care se impun.

Simona Halep a câştigat titlul la Montreal

Simona Halep a câştigat titlul la Montreal

George ForcoşSport / 1 august 2016

Simona Halep a încheiat cu succes finala turneului Rogers Cup de la Montreal, sportiva română, câştigând titlul de simplu în faţa americancei Madison Keys, cu 7-6, 6-3, informează Digi 24.

Dezastrul intervenţiei FMI pentru "salvarea" Greciei, Irlandei şi Portugaliei a ieşit la lumină

O INSTITUŢIE AL CĂRUI TERMEN DE GARANŢIE A FOST DEPĂŞIT DE MULT Dezastrul intervenţiei FMI pentru "salvarea" Greciei, Irlandei şi Portugaliei a ieşit la lumină

CĂLIN RECHEAInternaţional / 1 august 2016

CĂLIN RECHEA

Acoperirea mediatică a testelor de stres bancare din Europa, mai ales în cursul săptămânii trecute, a pus în umbră publicarea unui raport cu implicaţii deosebit de grave pentru obiectivele Fondului Monetar Internaţional, modul de lucru şi asumarea responsabilităţii în cadrul instituţiei.

Foştii parlamentari îşi încasează, de astăzi, pensiile speciale

Foştii parlamentari îşi încasează, de astăzi, pensiile speciale

Politică / 1 august 2016

Peste 600 de foşti parlamentari vor primi, începând din luna august, pensii speciale. Un singur mandat le va aduce cam 1.500 de lei, iar cine are peste 12 ani vechime îb Senat sau Camera Deputaţilor câştigă aproape 5.000 de lei în plus faţă de pensia calculată în funcţie de vârstă şi contribuţia socială.

ASOCIAŢIA PRESEI DIN ROMÂNIA, DESPRE REPRESIUNILE ASUPRA PRESEI ÎN TURCIA ASOCIAŢIA PRESEI DIN ROMÂNIA, DESPRE REPRESIUNILE ASUPRA PRESEI ÎN TURCIA

Comunicate de presă / 1 august 2016

- Comunicat de presă -

Arestarea zecilor de ziarişti turci, anunţată la începutul acestei săptămâni, îngustează radical libertatea presei din Turcia, aflată deja în cădere liberă, de câţiva ani. Chiar înainte de acest nou val de încarcerări, Turcia căzuse pe locul 151 (din 180 de ţări) în clasamentul libertăţii presei întocmit de Reporters Sans Frontieres, ca urmare a intoleranţei şi presiunilor exercitate de autorităţi asupra ziariştilor, acuzaţi nu o dată de "insultă la adresa preşedintelui Republicii" şi "terorism".

Asociaţia pentru Jurnalism şi Comunicare, despre soarta jurnaliştilor şi libertatea presei în Turcia

Comunicate de presă / 1 august 2016

-Comunicat de presă-

Ceea ce se întâmplă în aceste zile în Turcia, prin ordinul de arestare a zeci de jurnalişti, sfidează orice regulă a statului de drept. Măsurile de abuz în forţă împotriva lor şi, prin aceasta, timorarea întregii prese turce trebuie să înceteze. Arestarea jurnaliştilor, sub pretexte inventate, într-un stat membru NATO şi OSCE şi care aspiră să devină membru al Uniunii Europene reprezintă, fără tăgadă, o tentativă de instaurare a unui regim autoritar prin suprimarea libertăţii de exprimare, a dreptului la libera şi corecta informare a cetăţenilor turci.

Borza nu exclude intrarea în insolvenţă a Polisano Distribuţie

Borza nu exclude intrarea în insolvenţă a Polisano Distribuţie

E.O.Companii / 1 august 2016

Polisano Distribuţie va disponibiliza între 100 şi 200 de persoane, până în septembrie, fiind iniţiate discuţiile între administraţie şi reprezentanţii salariaţilor, dar şi procedurile legale la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, Potrivit preşedintelui Grupului Polisano, Remus Borza, citat de Mediafax.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 August 2016

MACRO NEWSLETTER 1 August 2016

Internaţional / 1 august 2016

Vânzările retail din Germania şi-au temperat creşterea anuală în iunie 2016, până la 2,7%, de la 2,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,1%, după un avans de 0,7% în luna precedentă.

REVISTA PRESEI 01.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 1 august 2016

ADEVARUL 

Ce schimbări aduce 1 august în economie

Prima zi a lunii august a fost stabilită ca dată de intrare în aplicare a unor măsuri menite să aşeze salarizarea bugetarilor pe baze noi, să reducă presiunea fiscală ori a procedurilor fiscale...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo