Bogdan Olteanu - faza spasmodică a Băncii Naţionale a României

MAKE
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 1 august 2016

Bogdan Olteanu - faza spasmodică a Băncii Naţionale a României

Vorba activistului Liviu Mihaiu: "Vîntu n-are acţiuni la mine sau la conştiinţa mea", o declaraţie făcută după numirea sa din postul de ziarist la "Caţavencu" (organ de presă aflat, atunci, în proprietatea lui Vîntu), direct în postul de Guvernator al Deltei Dunării, în anul 2008, când a mai spus şi că "Vîntu e doar un iubitor al Deltei, n-are afaceri în Deltă din câte ştiu, doar două hoteluri".

Mă rog, Armagedoanele spuneau că avea vreo trei, spre patru - "Lebăda" din Crişan, "Sulina" din Sulina şi "Salcia" din Maliuc, precum şi tabăra de tineret "Roşu", care ţinuse de BTT -, dar Mihaiu avea dreptate, au fost închise toate, în aşteptarea unei modernizări care n-a venit niciodată şi deci n-a avut nici două, n-a avut nimic nici el şi nici altcineva n-a mai avut.

Din cele ştiute de Mihaiu, care ştie de toate ca ziarist, ba chiar ştie şi să guverneze Delta Dunării, ei bine, între cele ştiute de el nu figura şi flota de şapte nave din Portul Tulcea a lui Vîntu, trase ulterior pe braţul Sfântul Gheorghe (după cum tot Armaghedoanele susţin).

Consonant cu inocenţa în relaţia sa cu şeful său Vîntu, între cele ştiute de Liviu Mihaiu nu figurează nici şpaga de două milioane de euro, despre care DNA afirmă că Vîntu a plătit-o lui Călin Popescu Tăriceanu (premierul acelei perioade), pentru ca ziaristul satiric să devină Guvernatorul Deltei Dunării.

Nu, acest miracol, Liviu Mihaiu l-a pus pe seama excepţionalelor sale priceperi manageriale, care, până atunci, zăcuseră într-o latenţă atât de adâncă, încât se poate spune că se aflau într-o latenţă a latenţei.

Noroc de ochiul sfredelitor al lui Tăriceanu (cu care, de altfel, se cunoştea bine şi de mult), noroc de intuiţia fenomenală a lui Vîntu şi noroc de eventuala intermediere dintre unul şi celălalt, întreprinsă de voiosul preşedinte de atunci al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care, după cum pretinde DNA, şi-ar fi însuşit jumătate din şpagă, motiv pentru care, vineri, se pregătea să-l înhaţe preventiv, 30 de zile.

Altfel, Mihaiu ar fi rămas activist, dar latent.

Când spun numele "Bogdan Olteanu", imi vin în minte alte nume, o listă pe care o reproduc de-a valma: Mugur Isărescu, Dinu Patriciu, Alina Gorghiu, Lucian Isar, Sorin Ovidiu Vîntu, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Zamfir, Gheorghe Piperea.

Mintea mea îi aduce, involuntar, în jurul lui, cum şi pe mine însumi mă aduce, pentru că am avut câteva fulgurante contacte personale, dar reunirea de nume nu înseamnă, neapărat, că persoanele care le poartă, toate, ar juca vreun rol în această întâmplare nemaivăzută, nemaiauzită, când un actual viceguvernator al Băncii Naţionale a României este pe cale să fie arestat pentru corupţia sa din viaţa anterioară activităţii de bancher (pentru că, în calitate de bancher al BNR, este superimun, conform Legii).

Întâmplarea loveşte mortal în prestigiul Băncii Naţionale a României, prestigiu aflat, deja, din păcate, în faza spasmodică, după greşelile de poziţionare şi comunicare cu publicul, în dezbaterile care au precedat adoptarea Legii dării în plată, ocazie în care Bogdan Olteanu a fost primadona împinsă în dezbateri televizate.

Impresia lăsată de Bogdan Olteanu a fost că şi-ar dori să-şi învingă interlocutorul, pe iniţiatorul Legii dării în plată, deputatul Daniel Zamfir, mobilizându-şi agerimea, fluenţa verbală şi cunoştinţele ca să-i compromită competenţa acestuia, în ochii publicului.

Dar aceasta a fost o greşeală.

Problema Legii dării în plată nu ar fi trebuit tratată de Banca Naţională a României drept un conflict cu clientela sistemului bancar (chiar dacă, orbite de interesul imediat, băncile aşa au perceput-o), ci drept presiune publică pentru schimbarea spiritului care guvernează serviciile bancare - o reorganizare cu preţ cu mult mai mic, faţă de cele presupuse de profunzimea schimbărilor pe care le prefigurează criza financiară europeană şi de aiurea.

Isărescu şi Olteanu ar fi trebuit să aibă înţelepciunea să înţeleagă.

Banca Centrală ar fi trebuit, în primul rând, să-şi folosească mijloacele să prevină conflictul, iar odată ce acesta s-a declanşat, să nu evite, cu laşitate, ocaziile de mediere în contact direct cu partizanii dării în plată - cum a fost în cazul Conferinţei BURSA, organizate în colaborare cu Camera Deputaţilor - ci să vâneze astfel de împrejurări şi să mulţumească organizatorilor.

Practic, Banca Naţională a României, prin Guvernatorul Mugur Isărescu, viceguvernatorul Bogdan Olteanu şi zecile de foşti ziarişti care le sunt acum infanterişti bancari, şi-a mobilizat întreaga armată, ca să înăbuşe o răscoală ţărănească.

Cu toate astea, caraghios este că au mai şi pierdut.

Suspiciunea de corupţie care planează acum asupra lui Bogdan Olteanu are potenţialul să joace rolul expresiei "Qvod erat demonstrandum" ("Ceea ce era de demonstrat"), după soluţionarea unei probleme de geometrie, aruncând umbra corupţiei asupra întregii Bănci Naţionale, poziţionate greşit faţă de clientela bancară.

Independenţa absolută a BNR, imunitatea extraordinară de care se bucură angajaţii Băncii noastre Naţionale, lipsa de transparenţă în privinţa veniturilor din salarii ale membrilor conducerii (în pofida legii care îi obligă explicit să-şi publice salariile), caracterul trufaş şi deseori stupid al majorităţii comunicatorilor săi sunt circumstanţe agravante, inducând pierderea încrederii publicului în această instituţie, care zeci de ani, sub guvernarea lui Mugur Isărescu, ne câştigase încrederea, prin echilibru, competenţă şi moderaţie.

În acest context de suspiciune, de lipsă de încredere, cu o lege europeană adoptată şi la noi, prevăzând că, în anumite situaţii, băncile pot confisca legal bani ai deponenţilor, strigătul radical - "Români, retrageţi-vă banii din bănci!" - difuzat de măruntul Partid ecologist (PER), poate împinge sistemul nostru bancar pe buza prăpastiei.

Sau chiar, în hău.

Dinu Patriciu (fie-i ţărâna uşoară!) a spus despre Bogdan Olteanu că este o "lichea" (caracterizarea oribilă a inhibat suspiciunea că, de fapt, Patriciu era cel care l-a propulsat în BNR, ca să afle de la Olteanu, în avans, ce are de gând BNR, în privinţa cursului valutar).

Zvonurile au acreditat ideea că, promovându-l pe Bogdan Olteanu, ca viceguvernator al Băncii Naţionale a României, PNL a vrut să scape de el.

Aşa merge?

Dacă astea ar fi adevărate şi dacă acuzaţiile DNA sunt adevărate, atunci astfel de oameni se bucură de superimunitatea Băncii Naţionale a României şi de statutul ei de absolută independenţă?

Cât timp a fost viceguvernator, Bogdan Olteanu a fost băiat cuminte?

Păi, aşa merge?!

Ziarul BURSA a anunţat încă de acum un an şi jumătate că DNA se ocupă de Bogdan Olteanu

Semnul mirării!

Vineri seară, Bogdan Olteanu a fost plasat în arest la domiciliu şi a anunţat că astăzi îşi va da demisia de la BNR .

Opinia Cititorului ( 90 )

  1. Un "n" trebuia si a fost inlaturat.

    Extraordinar articol !

    Incurcate canalele de ape ale deltei noastre cea frumoase....Iz de chelie luminata si cu apa vinturata botezata....Mugureii se zbircesc auzindu-ti bursareala... ai sa-ti primesti "pocneala" de la pauni, mitruci, vasilici,stoenici si toate cele anima-luzere de curte benerista. Stai numa' putintel ! 

    Articol bunicel in afara pasajului despre darea in plata. Poate ne explica domnul director-autor de ce BNR nu trebuia sa se implice in "scandalul" DIP? Tot ceea ce a spus BNR-ul s-a cam adeverit, imi cer scuze ca va dezamagesc domnule director

    BNR a spus ca vor creste avansurile. Au crescut! 

    BNR a spus ca piata de creditare, piata imobiliara +pietele conexe vor intampina un blocaj. Asta se intampla acum, dupa cum spune chiar postul la care lucreaza sotia initiatorului DIP 

    BNR a spus ca vor creste chiriile. Site-ul de specialitate Imobiliare.ro confirma. 

    BNR a spus ca numarul celor care vor apela la darea in plata se ridica la cateva mii. Astazi vedem ca cifra s-a blocat pe undeva pe la 5000 si ceva, nicidecum 800.000 cat ziceau cei doi comedianti care au initiat legea.

    Mai ramane si intrebarea pusa de profesorii universitari in economie Adrian Mitroi si Cristian Paun: de ce trebuie sa plateasca deponentii si tinerii onesti aflati la inceput de drum in viata pentru greselile facute de oamenii domnului Zamfir in 2007-2009? 

    1. Amice, esti obtuz.

      N-ai inteles nimic! 

      O replica asa, la pleazna , lasind sa se inteleaga ce multe ai inteles tu. Omul a aratat ca intelege si accepta adevarurile din articol , dar si minusurile.

      Acest gen de replica te face inconfundabil, dar nu mai destept 

      Make nu zice nicaieri ca "BNR nu trebuia sa se implice". Am citit articolul de trei ori si ce spui tu nu este. Ori minti, ori nu intelegi.

      O incercare bunicica de manipulare a intelesului articolului meu, dar una si mai bunicica ar fi fost sa nu-mi pui cuvintele tale in gura mea, "ca te vede colegii"

      Inteleg ca lucrezi in tandem cu tipul care da replica la 3.2., va prefaceti c-ati fi doi oameni asezati, ma apreciati pentru caznitele mele calitati , dar, in spiritul competentei si al adevarului, nu-mi puteti trece cu vederea minusurile, oricit de indulgenti ati vrea sa fiti cu mine. 

      V-as multumi, daca n-as suspecta ca sinteti unul Bogdan si celalalt Olteanu. 

      Sau, ma rog, colegi. 

      Mai incercati-ma! 

      Vad ca BNR n-a priceput ca tipul asta de atidudine este cel care provoaca radicalizarea publicului si nu o pricepe nici cind i-o spui explicit. 

      Nu pricepe nici cind avertizez ca Legea darii in plata este doar un aperitiv, e drept, amar, dar numai o micuta batalie pierduta, in comparatie cu ceea ce se clatina sa se pravale. 

      Voi nu pricepeti ca-i vorba despre realitate?! 

      Credeti ca-i vorba despre cit de proaste sau de "bunicele" sint articolele mele?! 

      Ma doare-n basca daca articolul e prost!

      Treziti-va-ti! 

      Avansul reprezintă angajamentul debitorului că-și va plăti ratele. La 5% debitorul poate renunța la creditul ipotecar în cazul scăderii prețurilor. La 20-30% variațiile de pe piața imobiliară devin irelevante, iar băncile nu mai aruncă bani pe geam și nu mai umflă bule imobiliare.

      Piața este blocată pentru că prețurile nu au legătură cu cererea solvabilă. 

      Nu a spus BNR că vor crește chiriile. Această afirmație îi aparține analfabetului economic Gabriel Oanță. Pe o piață imobiliară blocată nu crește nimic, iar când vor scădea prețurile se vor ajusta și chiriile. 

      Legea dării în plată se află încă în stadiul clarificărilor. Notificările sunt contestate de bănci, acestea fiind tergiversate. 

      Deponenții sunt victimele managementul rapace din bănci. 

      Tinerii onești aflați la început de drum în viață pot fi scutiți de experiențele tinerilor onești aflați la început de drum în viață în 2006-2008. Bula imobiliară mai întâi trebuie să spargă, prețurile să se prăbușească și abia apoi să reînceapă creditarea ipotecară.

      Pricep ei foarte bine,dar nu pot accepta.Nu sunt prosti,sunt perculos de inteligenti.

      Ce minusuri, postac bancar?!?

      Articolul este excelent, fără cusur. Din câte s-a văzut, pana la această dată, Make si Bursa n-au făcut, vreodată, o analiză pro sau contra despre Legea Dării în Plată, ci doar au găzduit părerile altora. 

      Iar la conferința dedicată legii, BNR- ul a ales să nu participe.

      Deci nici tu n-ai înțeles despre ce e vorba în articol, ceea ce nu-i de mirare, întrucât nici ditamai BNR- ul nu da semne ca ar înțelege! 

      ......cer scuze ca va dezamagesc domnule director.

      .... Nu-i pupi si mana? 

      Are dreptate Make; il doare-n basca daca articolul e prost. El isi ia banii oricum.

      El nu-i din tagma DIP. 

      Amice, eu imi iau banii si daca scriu si daca nu scriu.

      Si apropo de asta, daca articolul a fost publicat, inseamna ca sefii redactiei l-au considerat bun: prin clauzele contractuale, nu am calitatea sa impun publicarea eliminarea sau modificarea vreunui articol.

      Articolele mele sint singurele articole cenzurate din BURSA.

      In loc sa se bata contra legii bail-inului, Isarescu s-a batut contra LDP.

      Mai aveti cioc, postacilor?! 

      Observatia e buna.

      Mesajul pe care BNR nu l-a transmis era simplu: Legea Darii in plata reprezinta un pleonasm juridic.

      Insa acelasi BNR nu a transmis si faptul ca toate creditele ipotecare acordate de la liberalizarea circulatiei capitalurilor din 2004 nu sunt de fapt credite ipotecare clasice ci credite ipotecare pana la indestularea creditorului. Omisiunea din comunicarea BNR a condus la omisiunea din legea Darii in plata si la echilibrarea balantei. 

      Dar nu putea BNR, si imunii ei, sa glasuiasca tainuirea omisiunii...

      Asa se traieste in tara asta, prin omisiune! 

      BO are fani și cind este în pîrnaie. Sa îl urmeze dacă se iubesc așa de mult.

      Ma bucur sa vad ca postacii GCCC s-au intors din vacanta, bun venit baieti! Acum au intrat si banutii de la PNL, aveti o vara lunga si multi oameni in care sa aruncati cu noroi. Spor la lucru!

      Dom' Make in loc sa ii spurcati pe aia care nu sunt de acord cu eminenta dvs gandire nu era mai onorabil sa raspundeti in mod civilizat? Zic ca asa e normal pentru un director de ziar. Vad ca in ultima vreme in aria de comentarii de pe Bursa sunt tinuti la loc de cinste numai postacii care au fost interzisi pe alte publicatii gen: HN, Banking News sau de pe profilul de FB al unor parlamentari tocmai din cauza limbajului licentios si tocmai pentru ca au fost prinsi ca sunt postaci platiti. Vreti sa nu isi piarda saracii painea, nu? Sunteti un om milos n-am ce zice :))))

      Nu! Pupatu' mainii ii revine lui Piperea ca altfel nu mai pupa-n ziar ;)

      Timp in care rentierii de gen Stanescu, Hadarean, Mitache, Ciubotaru sau Argintaru sa aiba chiriasi, nu? :)))) Am mai auzit teoriile astea! Vezi ca omul a dat si sursele informatiilor din postare, tu doar nimicuri ce starnesc rasul. In loc sa arunci cu vorbe si minciuni puse de Necula in script nu mai bine iti cauti tu un loc de munca mai onorabil?

      Chiriile au crescut ca urmare a legii darii in plata si a blocajului de pe piata creditarii in top sunt Clujul cu 30% si Bucuresti cu 12%. De Targu Mures inca nu s-a spus nimic dar poti sa il intrebi tu pe Iliuta ca sigur stie.

      Sursa Capital. Ro e indeajuns de credibila pentru tine postacule sau tot scriptul de la Necula ramane primordial?  

      Romania nu are statistici imobiliare.

      Indexul preturilor calculat de INS este cat se poate de netransaparent, insa piata chiriilor e o cutie neagra. Fituicile pot scrie orice, in realitate in fiecare toamna se bate toba cresterii chiriilor pentru ca noi veniti la oras sa accepte chiriile fantasmagorice din toamna anului trecut.

      In materie de manipulare si escrocherie sistemul vostru are un singur punct slab. Economia romaneasca. :) 

      Pai, e credibil capital.ro? Dar tu esti credibil daca tu crezi ca e credibil capitl.ro?

      In mintea postacilor GCCC ce publicatie e credibila? Doar Antena 3? Ca vad ca Hotnews, Imobiliare.ro, Capital, Ziarul Financiar si multe altele sunt zero barat.

      Corect, la escrocherii voi GCCC-ul sunteti adevarati virtuozi. Vrei sa facem un test si sa mergem impreuna sa incercam sa inchiriem un apartament, sa vedem daca poti sa il iei la ce pret vrei tu conform "filosofiilor" tale economice?...:))))

      Dacă n-ai statistici nu ai cum să identifici o creștere a unui indice care nu există.

      Tu și restul tagmei bancare vă ocupați de filosofii economice care se lasă cu bail-out, bail-in sau eliberări pripite de RMO prin supraîndatorarea contribuabililor. 

      articolul e bun, critica corecta si constructiva, asa ca basca" e ok.

      bnr, macar nu era portdrapelul" bancilor intr o chestiune cu un puternic accent populist.prudent, asa cum ii sta in fire nu se baga in taratze.Crea, folosea un vehicol de comunicare, exterior .pe post de paratrasnet.E mare lucru sa recunosti ca ai gresit, chiar daca nu pe fond, la cifre.recunoasterea inobileaza spiritul.! 

      E adevarat, nu exista cenzura sau limite dictate de interese. Am vreo 30 de texte publicate anul acesta. Modificarile insumeaza vreo zece cuvinte si au fost facute cu avizul meu, chestiuni de forma. Doua articole n-au fost publicate, unul expirase ca actualitate, intr-un weekend, celalalt era slab si rautacios. Am avut nenumarate divergente de opinie cu Make si asta n-a afectat colaborarea. Oricum ma contrazic din vocatie cu toata lumea. Cind l-am laudat pe Make ce-am cistigat? S-a retras suspicios in scorbura dar n-a dat drumul la cascaval!

      Nu ca Bursa n-ar fi remunerat contributiile, ca n-arcfi fost ospitaliera sau prietenoasa... Dar chiar e una din putinele publicatii care impun si conserva o relatie corecta si sincera cu lumea... Nici eu, nici Piperea, la care se face o referire malitioasa, nici ceilalti nu traim din scrisul la ziar sau din jocurile de imagine si nici Make nu scrie sa ne epateze pe noi...

      Am fost baiat cuminte, dar nu mama, ci tata m-a invatat sa nu dau din casa.

      Am onoarea, domnule avocat! De cind va astept pe site!

      Hahaha! Bine a zis Basescu: Te-ai luat de "Make" esti ras ( se poate intelege si de ras" 

      Make, chiar crezi ca ti-o inghite cineva pe asta cu ....sefii redactiei l-au considerat bun?

      Sa-ti fie rusine Patriciu. 

      Make nu te infoia; sunt adversar Deleanu (am prescurtat rau), av Deleanu probabil se ocupa de lucruri serioase/banoase. Nu-i asa maestre Deleanu? 

      Crezi ce vrei si ce esti obisnuit sa crezi.

      Deleanu se ocupa de Simona Tache :)))))

      Cind salut pe cineva, inseamna ca "ma infoi"?!

      Un BNR-ist a citat o statistica, in virtutea careia circa 60% din elevii de liceu de astazi nu inteleg sensul frazei. Cred ca le esti inaintas. 

      Era vorba de banii pentru articol. Stie toata lumea ca Make este stabul.Suntem amici numai daca iei banii cinstit; daca nu ma doare-n spit cand pe altul il doare-n cot. 

      Crezi ce vrei si ce esti obisnuit sa crezi.

      Iata ca si la Bursa se plagiaza. 

      N-am inteles nimic.

      Eu spun ceva despre cum sintem organizati. 

      Tu nu crezi.

      OK 

      Ce te supara, ca-l doare-n basca?

      Ce-i aia HN si Banking News?

      Integrame? 

      multumesc patronului make pentru salutul colegial.

      raspund celorlalti ca fac si eu ce pot, 

      iar tuturora le multumesc pentru dezbaterea interesanta.

      Sunt mai informat acum!.... 

    Articol de calau, perfect echilibrat, fara exagerari si fara mila.

    1. Da.

    Nu inteleg ce are legea darii in plata cu misculatiile lui Olteanu. Nu inteleg ce are Isarescu de a face cu misculatiile lui Olteanu. Si in general nu inteleg ce are de-a face Olteanu cu BNR in afara de faptul ca i-a fost bagat pe gat lui Mugurel.Sigur ca daca vrem sa dam in BNR orice motiv e bun, acuma ca sa identificam BNR cu Olteanu e pentru pinguinii care nu traiesc aici.

    Pe de alta parte asa-zisa aroganta a celor de la BNR (repet Olteanu nu se pune) ar putea fi o reactie a atacurilor venite de pe vremea lupilor tineri de la tmctv care dadeau zi-lumina in Isarescu ca masluieste cursu. Si apoi s-a raspandit ajungand ca orice patzakina care aparea la tv era specialista in macroeconomie si finante. Long story short e vorba ca traim intr-o tara in care unu ca Isar care n-a facut nimic la viata lui decat ca e sotul lui Gorghiu e mai credibil decat Isarescu. Intr-un asemenea sistem de valori vrem sa avem reactii si situatii normale. Cat despre deputatul Zamfir, mai subtire ca a mintit de a rupt in campania cu LDP si a masluit datele si cifrele de nici el nu le mai stia. Sa nu-i facem sfinti pe unii si diavoli pe altii aiurea. 

    1. BOGDAN OLTEANU e/era viceguvernator BNR.Se identifica cu BNR.Nu era vreun casier pe acolo,era cel care se ocupa de bail-în.

      Oricum ați da-o ,BNR este mânjita de acțiunile acestui individ.  

      Nu, nu, Bogdan Olteanu si BNR nu au nici o legatura, ai dreptate, dar, daca nu te deranjez prea tare, imi explici si mie, te rog, din ce si-a dat demisia Bogdan Olteanu?

      Si, daca nu ti-e cu banat, de ce si-a dat demisia? 

      Bogdan Olteanu nu dorește ca numele său să fie asociat cu practicile din cadrul BNR. :)

      Isarescu l-a preferat pe Olteanu, in locul lui Daianu.

      E o diferenta intre a-ti alege oamenii si a-ti fi bagati pe gat prin aranjamente politice. Olteanu era din alt film numai si prin comparatie cu ceilalti. El e om politic venit din tenebroasa politica romano-balcanica n-a venit din mediu bancar. N-avea nici atitudine nici experienta nici limbaj de viceguvernator. Nici ca om politic nu era mare personalitate. Sigur, si-a dat demisia de la BNR era viceguvernator dar nu prin merite profesionale a ajuns acolo si sa vedem si cu ce se ocupa la BNR. Asta in conditiile in care un Cristi Popa n-a mai avut loc. E o lupta pentru controlul BNR care a ramas o oaza de independenta si unde nu poate sa intre oricine ca la metrou. Cat o mai dura si asta.

      Vad ca este cineva, la 5.4., care stie ca Isarescu l-a ales pe Olteanu, in locul lui Daianu.

      Eu, unul, nu stiu asta. 

      In schimb, Olteanu nu vorbea de capul lui la TV, cu Zamfir, despre Legea darii in plata. 

      De ce l-a impins Isarescu pe Olteanu ca primadona BNR, in acea ocazie? 

      Sa zicem ca Isarescu nu a fost informat de SRI cu privire la preocuparile DNA asupra lui Bogdan Olteanu, sau sa zicem ca a primit informarea de la SRI si nu o va fi citit, dar ziarul BURSA l-a citit, cu siguranta. 

      Si acolo, in articolul "Semnul mirarii!", de acum un an si jumatate, este strecurata sesizarea ca Olteanu are o problema. 

      De ce l-a mai lasat Isarescu pe Olteanu sa reprezinte BNR, in confruntarea publica cu intiatorul Legii darii in plata, confruntare pe care a considerat-o "de foc", mobilizind uriasa forta de ziaristi BNR (inutili, cu exceptia lui Vasilescu), cu care nici un organ din mass-media nu poate concura (in privinta numarului)?!

      Olteanu a fost trimis la controversa cu Zamfir, cu permisiunea lui Isarescu (sau fara interdictia lui); in acea ocazie, Olteanu i-a fost bagat pe git, dragutule? 

      Fain articol, nebune comentarii! De aia cetesc eu bursa online, mai mult pt comentarii. Aflu multe si de acolo. Mereu ies una, doua soparle pitite printre ele. Postul de vice la bnr a fost negociat politic (de clan), la negociere fiind si israescu, cu drept de veto. daca mosu nu-l voia pe individ, individul nu primea postul. Deci nu i s-a bagat nimic pe gat mosului, l-a luat la schimb cu altcvea.

      Imunitatea bnr e parvan pt toate afacerile de clan si bancare, pt stabilitate bnr a intervenit permanent in favoarea clanurilor si bancherilor, populatia fiind mereu pusa pe nivelul de sacrificiu, buna la plata. Secretosenia si situarea deasupra legii prin lege,a fost de cand lumea scut pt ascunderea afacerilor murdare, ilegale si de imbogatire a unora. Cam asta e bnr. 

      Cetesti si nu pricepi nimic, practic esti chiar definitia analfabetului functional. "Imunitatea bnr" e doar o legenda de propaganda. Tocmsi a fost arestat viceguvernatorul bnr, despre ce imunitate vorbesti tu si amicii tai? Analfabetule.

      Regulamentul ala de la bursa permite injuraturi sau doar mistouri grobiene despre benerache si varsta vasilescului si a mugurelului. Ca nu e prea lizibil 

      Pentru tine nu e lizibil decat ce vrei tu sa fie. BNR-istii sunt imuni la orice ar face ca BNR-sti. Viceguvernatorul a fost arestat pentru ce a facut inainte sa fie BNR-ist.

      Degeaba inveti buchile, daca nu poti sa buchisesti. 

      Nu au imunitate decat la actele de supraveghere din timpul serviciului, nu daca iti dau tie o palma, dupa cum ai merita. Doar Iohannis are o astfel de imunitate: sa iti fure telefonul, sa iti dea o palma, etc.

      Amintesti adesea de palma ta imediat dupa ce pretinzi comentarii civilizate.

      Mai treci pe la scoala, mai pune palma pe o carte, incearca totusi sa te ridici de la nivelul tau actual. 

      Daca a fost arestat inseamna ca nu are nici imunitate si nici superimunitate. Probabil asta ai vrut sa zici doar ca te-ai inecat cu o bucatica mai mare de propagande pe care ti-o servesc anumiti. Nu aee rost sa-ti explice cineva mai clar, daca nu vrei sa pricepi si preferi minciunile lui Piperea cu superimunitatea e treaba ta.

      De ce esti rau? omul ceteste si se dumireste/scoleste. Ce-i rau in asta, raule? 

      Mugurel de soc 

      I-ai zis-o cu foc!

      O merita ingamfatul. 

      Esti jenant.

      Jenant cum laudae. 

      Practic esti un rob bancar. 

      Nici macar Tiberia nu mai rade la glumele tale, doar absolventele de finante banci la ecologica in Iasi sau Braila.

      Ai uitat sa mai faci filmulete de alea penibile care le distreaza pe secretarele, juristele si contabilele rar. 

    Wooow! Extraordinar articolul de acum un an!

    Este monentul ZERO in BNR!!!!!Domnul guvernator ISARESCU, trebuie sa isi evalueze riguros, uman si profesional angajatii, sa nu mai cedeze la presiune politica sau de alta natura!!!!Afara cu gunoiul din BNR!!!

    1. Pot pleca si slugile securiste?

      Ar ramane BNR-ul gol, dar intreb si eu. 

      Nu-l mai scoateti pe isarescu ca pe pampalaul care inghite tot ce i se serveste.El e capo di tuti capi.

      Da,el executa poporul roman fara sa clipeasca.Si Ceausescu a existat pentru ca au fost lingai si profitori.Si isarescu ne bantuie zilele si noptile de cosmar pt ca exista lingai si profitori(politicieni din toate partidele,acoliti din bnr si alte banci ,ziaristi ,in frunte cu oanta)care se vand pt 30 de arginti.

      Minusculele sunt intentionate 

    Tov Make, nimic de Voss, nimic de Andreea, nimic de KGB, nimic de bolsevici, nimic de tancurile sovietice eliberatoare?? Poate sunteti neamuri sau din acelasi neam...

    1. Asta zici tu ca-i un atac?

      Da, ma simt foarte compromis! 

      "Tov Make"!

      Ah, m-ai prins! 

      Draga Make, fara sa incerc sa imi disimulez simpatia pentru Mihaiu (Guerrilla si tot ce mai face), ceva nu se leaga aici, in dosarul asta.

      1. DNA demonstreaza foarte frumos traseul banilor, dar la Olteanu, legatura se face doar printr-o delatiune si niste motivatii subiective slabe. Pare ceva gen Elena Udrea. Nu ca i-as iubi pe Olteanu si Udrea, ba chiar as vrea sa ii vad, fitzosi cum sunt in zeghe. Dar daca eu vin si te reclam DNA ca ti-am dat un milion de euro ca sa scrii despre piata de capital si probez asta, cu exceptia unei dovezi ca ai luat geanta, nu cred ca ar trebui sa fii arestat. 

      2. Legat de Mihaiu : sa dea Vantu nu unul, ci doua milioane pentru numirea lui Mihaiu?? Pai la un alt businessman ''rezonabil'' ar fi de asteptat sa spere la un profit rezonabil, de genul ''double'', si sa castigae doua...din ce?? Din vanzarea de benzina pe doua statii plutitoare?? Poate daca se alimentau toate petrolierele de pe Sf. Gheorghe (sic!...) si tot nu isi recupera suma respectiva. Dar mai ales in cazul lui SOV, care opera cu ciordeli care sa ii aduca profit de la 5x la 20x!....

      Ceva nu se ;leaga.... 

      De acord, la prima vedere, adevarul spagii depinde de dimensiunea afacerilor lui Vintu, in Delta, cu atit mai mult cu cit Tariceanu, Olteanu si Mihaiu faceau parte din aceeasi gasca.

      Pe de alta parte, offshoreala lui Vintu lasa loc presupunerii oricaror dimensiuni, astfel ca putem proceda si invers, sa apreciem afacerile lui din Delta, dupa dimensiunea spagii. 

      Pina una-alta, exista acuzatia DNA de 2 milioane de euro, astfel ca putem suspecta ca Vintu va fi intentionat si ceva conserve sau/si agricultura, in Delta, dar ceva poate ca i-a stopat proiectele, cum nici hotelurile nu le-a mai modernizat. 

      Pe de alta parte, Mihaiu este de vinzare, in pofida declaratiilor sale smechere.

      Nimic, nimic?

      Ti-am raspuns deja. Vrei sa ma hartuiesti? Te bag la Regulament si te sterg.

      Ori spui ceva, ori taci! 

      Maestre, o fi Robert Porcescu acoperit?  

      Robert se pregateste sa fie primar, dar data viitoare i-o ia inainte si Mihaiu.

    Haideti sa nu ne mai invartim in jurul ciresului , a celor 3 trandafiri pesedisti de fapt, lui Isarescu i s-a pus "pistolul la tampla" de Haitele de uselisti, de pesedei, ce in 2007, 2008 detineau painea si cutitul, mai ales acceptul Moscovei, prin intermediul serviciilor secrete, in BNR Florin Georgescu a taiat si a spanzurat si ramane de competenta DIICOT si DNA sa cerceteze cat si cum au functionat caracatitele, recta omerta PSD - Voiculescu- Latrinele lui felics - Sov. Pe mine ,de pilda, ma intereseaza cum de SIF-urile (fostele FPP-uri) , umplute de puroiurile fostilor activisti de partid si de securisti au ramas nepurecate de DNA , atata vreme, cazul lui Fercala de la Brasov ramane notoriu !

    1. OK, subiectul securistilor nu este al acestui articol.

      Cit despre timpla si pistolul, ele nu au nici o legatura cu delegarea lui Olteanu, in numele BNR, sa se controverseze la TV, cu Zamfir.

      Trebuie sa explic articolul?! 

      Voiculescu a fost zece mii de securisti si o suta de mii de informatori ai Securitatii.

      Bai, securistilor, stati la rand, acum e de Bpgdan Olteanu si benereala lui.

      Structura care-i baga la bulău se numește frontul civic al apărării drepturilor cetățenilor, și este alcătuit numai din elite. N-are nicio legătură cu Securitatea și nu se răzbună pe alte facțiuni securiste.

      Nu am auzit vreodata sa se fi structurat asa ceva.

      Structura asta apartine lui Erdogan sau lui Gullen? Ca nu-mi este clar! :)))))

      Si o stie SRI sau nu? Sa ne asteptam la o lovitura de stat? 

      România e altfel în orice. Lovitura de stat a trecut aproape neobservată, în 2012, pe la ora 5 dimineața, sub forma unei erate.

    Sunt curios daca Make Goldstein a auzit in viata lui de un detaliu minor numit "prezumtia de nevinovatie"? Daca denuntul lui Vantu se dovedeste un mare bluff de genul "am vrut sa va arat ca sunteti prosti si va pacalesc" ce va face marele Make? Sa nu uitam ca si dumnealui a fost victima unor calomnii sinistre imprastiate de alt escroc de talia lui Vantu, Cristian Sima!

    1. Bogdan Olteanu se bucura de prezumtia de nevinovatie.

      Noi, cititorii tipologiei îmbârligătorilor, știm că singura calitate a d-lui Bogdan Olteanu este traficul de influență. Îi stă scris în frunte. 

      Eu nu cred ca Vintu vrea sa stea mai mult de sase ani, la mititica., nici mai mult de 11 luni. Eu cred ca pretul lui este de sase luni, astfel ca ma astept la macar inca o bomba, din inregistrarile sale din Delta.

      Pe de alta parte, articolul este despre imaginea BNR, unde posibilitatea sa gresesc este zero.

      Cum a gestionat BNR riscul reputational, cind zvonul a ceea ce s-a petrecut acum, a fost publicat de BURSA cu un an si jumatate inainte? Ce are asta cu prezumtia de nevinovatie, mon cher?! 

      Mda, Make nu il acuza de spaga pe Olteanu, nicaieri in articol, ba chiar se exprima rezervat, in privinta asta.

      Te anunt ca beneficiezi de prezumtia de salutare din partea mea ;)

      Stimate domnule Make,

      Sunt o veche - tanara admiratoare a dvs. V-am citit cu sfintenie articolele scrise in ultimii doi ai ! 

      Sunt perfect de acord cu dvs. că „articolul este despre imaginea BNR, unde posibilitatea sa gresesc este zero” (!?). 

      Aveți perfecta dreptate in cazul BOlteanu. Problema este însă că imaginea/prestigiul/credibilit atea BNR au fost facute praf si pulbere de ilegalitatile savarsite sub Guvernoratul dlui Mugur ISĂRESCU pentru a se obtine DISTRUGEREA SISTEMULUI BANCAR ROMANESC ! 

      Nu numai eu, ci si mulți alți juriști tineri așteaptă ca dvs. să scoateți la lumină ilegalitățile comise de BNR pentru ca România să fie singura țară membră a UE care nu mai are nicio bancă comercială proprie, fară capital autohton pe baza căruia să se poată promova proiecte de dezvoltare certă, durabile. 

      „Bursa̶ 1; a avut remarcabila reușită gazetărească de a devzălui încă de acum un an matrapazlâcurile dlui BOlteanu. De ce nu ar fi și inițiatoare unor dezvăluiri privind ilegalitățile tăinuite de dl Mugur ISĂRESCU pentru a se asigura că nu vor fi scoase la lumina zilei obiectele sesizate prin articolul „SUNT PREA MULTE SCHELETE ALE BANCILOR AFLATE PRIN SEIFURILE BNR” („Bursa” 07.06.2016) ? 

      Vă doresc mult, mult succes ! 

    ... trebuie sa recunosc ca sunt foarte dezamagit. Odinioara, postacul (ori e unul cu mai multe personalitati, ori 'e' mai multi cu o personalitate, ca la inmultire da la fel) ma trata regeste. Acu nici macar nu m-a pomenit. Eu am inteles ca nu mai sunt vioara intai, dar nici macar sa nu mai fiu in orchestra???

    1. Vezi, ai ajuns coarda rupta.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb