Bogdan Olteanu a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 august 2016

Bogdan Olteanu a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR

Actualizare 16:30

Bogdan Olteanu a demisionat astăzi din funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), după ce a fost reţinut de DNA pentru trafic de influenţă şi plasat, vineri, în arest la domiciliu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Avocatul lui Bogdan Olteanu a confirmat faptul că acesta a demisionat din funcţia de viceguvernator al BNR, informează surse din media.

Bogdan Olteanu este acuzat de către procurorii anticorupţie că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru a susţine numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"E un moment greu. E un moment trist şi o perioadă foarte tristă, sper să se termine cât mai repede. Doresc să obţin achitarea cât mai rapid pentru a reîncepe o viaţă normală. Până la acel moment voi face ceea ce onoarea şi respectul faţă de instituţia din care am făcut parte îmi cere. Voi transmite cât de rapid demisia mea din conducerea Băncii Naţionale şi voi urma să îmi susţin cauza în justiţie", a declarat Bogdan Olteanu vineri seara, într-o scurtă declaraţie dată în faţa arestului Poliţiei Capitalei.

(I.S.)

-----------

Nominalizarea pentru postul care va rămâne vacant în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), în cazul demisiei lui Bogdan Olteanu, aparţine liberalilor, a declarat astăzi Vasile Blaga, copreşedinte al PNL.

"Am discutat astăzi în Comisia de unificare, nu în Biroul Politic Naţional, şi dacă îşi dă domnul Bogdan Olteanu demisia, funcţionează Consiliul de Administraţie al BNR, nu depinde numai de noi - PNL - ca să convocăm Parlamentul. Dacă conducerile celor două camere vor ajunge la o astfel de concluzie, noi vom răspunde pozitiv, dar fără nicio problemă poate funcţiona până la 1 septembrie şi cu un om în minus Consiliul de Administraţie al BNR", a afirmat Vasile Blaga, potrivit unor surse din media.

Acesta a arătat că nominalizarea pentru funcţia care va rămâne vacantă în CA al BNR aparţine liberalilor.

"Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcţionat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta şi acum. Dar nu discutăm de nume acum, când va fi cazul", a mai spus liderul PNL.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au respins, vineri, cererea DNA de arestare preventivă a viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Olteanu a fost pus sub urmărire penală şi reţinut, vineri dimineaţa, pentru 24 de ore, de către DNA, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Avocatul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor a anunţat că Bogdan Olteanu va demisiona astăzi din postul de viceguvernator al BNR.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. nominalizare? incercati sa schimbati intregul CA daca vreti sa faceti ceva. dar probabil ca nu veti face nimic, pentru ca voi insiva sunteti din acelasi alit cu ei. Olteanu vi se cuvine, este al vostru, voi l-ati crescut in spiritul mitei, coruptiei si minciunii.

    Ce vi se mai cuvine voua?

    CA trebuie sa fie apolitic la BNR. 

    Voi trebuie sa faceti legi in parlament ,nu sa dormiti acolo.

    Batalia pe ciolan a inceput. 

    Incredibil

    Ni se cuvine?????? 

    Parcă macroprudentii erau apolitici.

    1. Ce-s aia macroprudenti? Bai ramelor, voi pe ce lume traiti???? Acum cateva luni nu faceati diferenta intre OPC si APC si v-ati gasit sa aveti opinii si idei subtile legate de independenta? Ceata analfabeta de speculanti valutari si imobiliari.

      Macroprudentîi sunt aia care se vor șefi peste tara asta și deobicei văd "riscuri sistemice" în orice nu pot manipula.

      Niște rame! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb