Borza nu exclude intrarea în insolvenţă a Polisano Distribuţie

E.O.
Ziarul BURSA #Companii / 1 august 2016

Borza nu exclude intrarea în insolvenţă a Polisano Distribuţie

Polisano Distribuţie va disponibiliza între 100 şi 200 de persoane, până în septembrie

Polisano Distribuţie va disponibiliza între 100 şi 200 de persoane, până în septembrie, fiind iniţiate discuţiile între administraţie şi reprezentanţii salariaţilor, dar şi procedurile legale la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu, Potrivit preşedintelui Grupului Polisano, Remus Borza, citat de Mediafax.

Remus Borza a precizat: "Am avut discuţii şi negocieri cu reprezentanţii salariaţilor. Obiectul acestor negocieri a fost o disponibilizare colectivă. A fost deja iniţiată această procedură de disponibilizare colectivă. Undeva între 100 şi 200 de salariaţi de la Polisano Distribuţie vor fi disponibilizaţi. De ce s-a ajuns aici? Pe fondul unei evoluţii nefavorabile a societăţii de distribuţie raportată şi la o conjunctură mai largă, cu impact şi extern. Business-ul de distribuţie e într-un recul în ultimii doi ani şi a fost afectat la modul general şi pentru ceilalţi jucători din piaţă. Marjele sunt foarte mici de la producători".

Reprezentantul Polisano a dat un exemplu pentru clarificarea discounturilor mici de la nivelul costurilor logistice cu care se operează în prezent: "De exemplu, în 2011-2012 se opera în industria aceasta a distribuţiei pharma cu marjă de 30-35%. Astăzi, nu se depăşeşte 3%. Costurile logistice pentru orice distribuitor sunt în jur de 3%. Deci această evoluţie negativă pentru toţi distribuitorii din piaţă a făcut ca business-ul să nu mai fie atât de spectaculos, atât de profitabil. Polisano Distribuţie se confruntă cu nişte probleme de lichiditate şi care reclamă ajustări, reduceri de costuri operaţionale, implicit în ceea ce priveşte fondul de salarii şi organigrama".

Remus Borza a declarat că nu exclude intrarea în insolvenţă: "Posibil să se întâmple acest lucru (n. r. insolvenţa). În septembrie vedem. Nu excludem, dar nici nu putem nega o astfel de eventualitate".

Întrebat dacă Polisano Distribuţie e singurul segment din grupul Polisano care are probleme, Remus Borza a spus că nu există probleme la alte firme şi că, spre exemplu, Spitalul este unul dintre cele mai profitabile în România

În prezent, Polisano Distribuţie are în jur de 460 de angajaţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ... acest grup de firme a fost construit pe frauda si shmekerii ! plus hotzie cu retete ... la pushkarie cu toata familia Vonica !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb