BERD pledează pentru îmbunătăţirea guvernanţei corporative de la noi

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 august 2016

Guvernanţa corporativă este o pre-condiţie pentru crearea de valoare în orice companie şi un element crucial în dezvoltarea sustenabilă a societăţilor publice, potrivit Soranei Baciu, secretar de stat în Ministerul Economiei.

Oficialul susţine că Guvernul Romaniei a făcut eforturi semnificative în ultimele şase luni pentru consolidarea cadrului de reglementare şi îmbunătăţirea principiilor de guvernanţă corporativă.

Mihnea Crăciun, director adjunct pentru România la BERD, a precizat, citat de Mediafax: "Îmbunătăţirea eficienţei şi o mai bună transparenţă în sectorul de stat duc la câştiguri economice şi ajută la crearea unor condiţii concurenţiale echitabile pentru companiile private şi cele publice, încurajând un mediu de afaceri sănătos şi competitiv. BERD poate împărtăşi lecţiile pe care le-a învăţat de pe urma investiţiilor sale în România, şi în altă parte".

În calitate de acţionar la companiile Electrica S.A. şi Romgaz, BERD a ajutat aceste companii să pună la punct planuri de acţiune în domeniul guvernanţei corporative înainte de listarea acestora pe piaţa de capital.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ şapte miliarde de euro în peste 368 de proiecte din România.

Îmbunătăţirea guvernanţei corporative la companiile de stat din România a fost subiectul unui workshop de două zile organizat la Bucureşti de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Ministerul Economiei.

Participanţii la eveniment au discutat modul în care statul, în calitate de proprietar al unei companii, ar trebui să îşi gestioneze mai eficient responsabilităţile şi să facă societăţile mai competitive, eficiente şi transparente.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb