"ArcelorMittal" a obţinut, în trimestrul al doilea, cel mai mare profit din ultimii doi ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 august 2016

"ArcelorMittal" a obţinut, în trimestrul al doilea, cel mai mare profit din ultimii doi ani

"ArcelorMittal", cel mai mare producător siderurgic din lume, a raportat, pentru perioada aprilie-iunie 2016 (T2), cel mai ridicat profit trimestrial din 2014 până în prezent, datorită redresării preţului oţelului.

Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) a ajuns la 1,77 miliarde de dolari în trimestrul al doilea din anul curent, de la 1,4 miliarde dolari în acelaşi interval din 2015, conform anunţului făcut vineri de companie. Analiştii estimau 1,51 miliarde de dolari.

Compania îşi menţine estimarea privind realizarea unui profit EBITDA de peste 4,5 miliarde de dolari în acest an, faţă de 5,2 miliarde dolari în 2015. În primul semestru din acest an, EBITDA grupului s-a situat la 2,7 miliarde dolari. "Citigroup" estimează că "ArcelorMittal" va obţine un câştig EBITDA de 5,5 miliarde de dolari în 2016.

"Deşi industria oţelului continuă să se confrunte cu dificultăţi din cauza supracapacităţilor de producţie, vedem condiţii mai bune pe piaţă comparativ cu semestrul al doilea din 2015, ceea ce ne face optimişti în legătură cu cea de-a doua jumătate din 2016", a afirmat directorul general al "ArcelorMittal", Lakshmi Mittal, adăugând: "Chiar dacă redresarea acestui sector şi-a mai pierdut din elan în ultimele săptămâni, impactul preţurilor va susţine în mod semnificativ rezultatele noastre operaţionale, în condiţiile în care intrăm într-o perioadă de încetinire sezonieră a cererii de oţel".

Directorul financiar al "ArcelorMittal", Aditya Mittal, a informat că datoria netă a gigantului siderurgic a scăzut la 12,7 miliarde dolari la finele lunii iunie, de la 17,3 miliarde dolari în 31 martie.

Preţul oţelului a crescut cu 13% în Europa, în trimestrul al doilea din 2016, în timp ce preţul minereului de fier a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimul an. Stabilizarea economiei Chinei a dus, de asemenea, la creşterea preţului oţelului pe plan global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb