Aquila a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru o primă achiziţie planificată

S.B.
Piaţa de Capital / 7 noiembrie 2023

Aquila a semnat o promisiune de vânzare-cumpărare pentru o primă achiziţie planificată

Aquila anunţă semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părţile sociale ale companiei Romtec Europa SRL (Romtec). Promisiunea reprezintă un pas în vederea realizării strategiei de dezvoltare a companiei prin M&A, potrivit unui comunicat afişat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Romtec, companie românească cu experienţă de 30 de ani în producţia de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor, are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert şi Brake Xpert, şi deţine o unitate de producţie în Iaşi.

Cătălin Vasile, CEO Aquila, a declarat: "Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creştere organică, cât şi prin fuziuni şi achiziţii. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre şi strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunţam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuţie de noi produse, odată cu finalizarea tranzacţiei Romtec Europa vom prelua facilităţi de producţie, contribuind la dezvoltarea industriei româneşti. Abordăm domeniul fuziunilor şi achiziţiilor dintr-o perspectivă amplă, de piaţă şi de profitabilitate a companiei ţintă, precum şi a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă. Continuăm direcţia asumată pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacţii de achiziţii în perioada următoare".

Tranzacţia va avea loc sub rezerva realizării unui audit specific de către societăţi specializate şi obţinerea avizelor necesare din partea Consiliului Concurenţei. Valoarea totală a tranzacţiei este de 3,2 milioane de euro din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părţilor sociale

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Are rezultate bune Aquila. Îmi place ce citesc: „Tranzacţia va avea loc sub rezerva realizării unui audit specific de către societăţi specializate”. În funcție de rezultatele la T3 voi mai cumpăra Aquilla, că de vândut, momentan, nu vând.

    ce treaba are distributia cu productia de lichide pt intretinere auto??? nu mai merge distributia? pai cum asa ..ca doar a explodat pretul actiunii, acquila daca aveti bani puteti sa ii returnati actionarilor...hai raiffeisen, brk si aquila asteptam sa ridicati pretul ..sa mai descarcam si noi putin gunoi

    1. N-ai reușit să te urci pe val, nu? Nasol...

      Buna ziua,

      Sunt un cititor a ziarului Bursa de peste opt ani de zile, dar acesta e primul comentariu pe care il las. Scuze anticipat pentru lipsa de contributie din comunitate, dar in multe cazuri nu am simtit ca am ceva relevant de adaugat.  

      Cu toate astea, in ultima vreme nivelul comentariilor si a genurilor de oameni care au fost atrasi aici a devenit, cu scuzele de rigoare, aproape sub orice critica. 

      Am anticipat ca datorita verticalitatii conducerii care a prezentat in detaliu situatiile de la SIF-uri, Vivre si multe altele, va atrage cumva “crema investitorilor” in schimb, cu 2-3 exceptii, pare ca a devenit un festival de dezinformare si conspiratii (tinfoil much?). 

      “Sa mai descarcam putin gunoi” serios??? Pai compania asta are +65% YtD - fara a calcula dividendul, top 3 din BET. Daca si asta e “gunoi”… 

      Cu stima. 

      Total de acord! Sunt siderat de imensa majoritate a comentariilor pe care le citesc! Nivelul de educație de bază, darămite financiară, e extrem de scăzut. Din comentarii răzbat frustrări, răutăți, angoase, incultură crasă, analfabetism chiar... Păcat. Rar citesc un argument credibil, scris clar și corect.

      Multumim Horace!

      Mai intai ca probabil sectiunea Comentarii e pentru a se exprima idei si nu a se contura profilul psihologic al contributorilor,indiferent de 'nivel si gen'.Elitismul e perceput de catre interlocutor si e inefieicent sa fie clamat de inchipuita elita.Pentru eficienta demersului de a te certa cu Universul,cu Lumea poti adresa intrebari lui Cristian Logofatu si studia un grafic BNET. 

      Nu stiu pe cine-si propune Conducerea sa atraga dar presupun ca pe toti cei interesati de bursa,ca ziarul are deloc intamplator titlul asta. 

      Faptul ca are o actiune o crestere nu inseamna obligatoriu ca e nestemata(poate fi,la fel de bine cum poate fi 'gunoi'=junk exprimare financiara consacrata care nu tine cont de evolutia cotatiei ci pe profilul companiei,financiar,de incredere etc..Pentru rigoare poti studia evolutia de la un moment al SIFs,VIVRE. 

      Dincolo de semantica si lipsa de argument a caracterizarii'gunoi' intrebarile din comentariu sunt perfect valide in raport cu asteptarile induse de catre companie in legatura cu sfera ei de actiune si cu viziunea despre recompensarea actionarilor.Prea multe companii au aras bani ca sa faca M&A doar ca scop in sine ca sa nu apara intrebari la asemeena achizitii. 

      Exista suficiente medii autointitulat elitiste in sfera pietei de capital de la noi unde 'nivelul' discutiilor bifeaza poate alte rigori de;forma' dar anii au aratat ca nu si de'fond'.Poate ca exprimari mai putin academice lasate de filtrul cerberilor optimist autointitulati Influencer ar fi protejat investitorii-cititori de sute de milioane de euro topite si in folosul celor care filtrau continutul pe criterii dubioase.

      Mi se pare disproportionat raspunsul dvs. si un pic lipsit de esenta.

      In primul rand, comentariul (initial) a fost clar tendentios.  

      1. Nu mai merge distribuita? O simpla cautare a rezultatelor de la S1 arata clar ca distributia merge ok. E dreptul dvs. sa ii acordati prezumtia de necunoastere dar e si dreptul meu sa fiu mai degraba de acord cu parerea de la 2.1. ca miroase a hate nu a ingrijorare. Asta nu ma face nici pe mine elitist nici pe dvs. bunul samaritean etc. nu vad sensu’ ironiilor fine si atacurilor la persoana. 

      2. Rbi si bkr sunt market makeri nu iau ei din ask sau descarca in bid. Info pe care, din nou speculez, consider ca atat dvs. cat si comentatorul initial o cunoasteti, dar hei hai sa aruncam cu un pic de hate si incertitudine ca de ce nu? 

      3. Referinta la bnet a fost un strawman cat casa. Nu are nici o legatura bnet, logofetii etc. cu un articol despre aq. 

      4. Iar imi bagati cuvinte in gura, eu nu am spus ca e nestemata, am spus ca mi se pare absolut ridicol sa o incadrezi la junk.  

      5. Nu sunt deloc “perfect valide” intrebarile, s-a raspuns exact in comunicatul cu pricina. Tot ce era necesar era parcurgerea si a paginii a doua din comunicat. In opinia mea, nu-i mare lucru sa parcurgi 2-3 pagini dintr-un comunicat inainte sa arunci cu hate. 

      * Singurul punct unde as vrea sa aduc o precizare suplimentara, probabil ca nu am fost destul de clar initial, nu voiam sa insinuez ca dl/dna de la 2.1. e de vina integral pentru nivelul comentariilor. Am observat ca in ultima vreme a accelerat trendul asta, fp face opc se urla ca e spalare de bani (lol), se listeaza hidro ooo e teapa, bettr la maxim istoric peste dax, us500, se gasesc atunci alte probleme si tot asa. S-a cam pierdut plus valoarea adusa candva de comentariile cititorilor si e pacat dpmdv. 

      Cu stima.

      reciteste comentariul 2.1 si aplica-i criteriile de la 2.3 :))))

      se sparge oglinda!  

      Din Comentarii alegi graul de neghina si te feresti de tzepe gigant.Nu e o lectura istovitoare, nu s multe si le periezi rapid. Mic ghid de folosirea Internetului. Cu placere!

      Respect!

    O alta fata a comentariului incriminat. Reactia negativa vine poate pe fondul insatisfactiei cu privire la achizitia facuta de AQ.

    Ce capitalizare are AQ? Pai Romtec srl e un ''puff''. 

    La pretentiile investitorilor atrasi si a celor pe care i-ar dori atrasi si chiar a asteptarilor retailerilor, adica noi, am fi dorit ca Aquila sa fie cu ochii pe companiile de distributie mai mici, pe zone pe care Aquila nu ''zboara'' inca.

    Acele achizitii care sa te faca sa intri daca nu la cumparare cel putin la sustinere. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb