"Arcelor Mittal Construction" România investeşte 14 milioane de euro în capacităţile de producţie

Bianca Cojocaru
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 martie 2008

"Arcelor Mittal Construction" România investeşte 14 milioane de euro în capacităţile de producţie

"Arcelor Mittal Construction" România (fostul "Kontirom") a raportat, pentru anul trecut, o cifră de afaceri de 25 milioane de euro. Profitul operaţional al societăţii a fost de aproximativ două milioane de euro. Pentru anul 2008, compania estimează o creştere de 30% a cifrei de afaceri, ajungând la un nivel de aproximativ 33 milioane de euro.

Marian Pîrvu, director general "Arcelor Mittal Construction România" a declarat ieri, într-o conferinţă de presă: "Există o serie de lucrări de investiţii începute în 2007, care se vor termina în acest an. Suma totală programată pentru investiţii în anii 2007-2008 este de 14 milioane de euro. Vor fi dezvoltate capacităţile de producţie, care vor ajunge până la 2 milioane mp/an pentru panouri şi 5.000 tone/an pentru profile structuri metalice".

Banii investiţi anul trecut au fost folosiţi pentru fabrica de panouri de poliuretan, care va fi pusă în funcţiune în mai 2008. Sumele au fost suficiente şi pentru secţia de producţie - profilare din Iaşi, care va fi operaţională până la sfârşitul acestei luni. Tot în această investiţie se încadreză şi secţia de producţie - profilare din Cluj, care va fi funcţională în iunie 2008, precum şi secţia de profile structuri metalice, dată în folosinţă încă din luna februarie a acestui an.

În ceea ce priveşte vânzările, "Arcelor Mittal Construction România" a comercializat, anul trecut, 550.000 mp de panouri, faţă de 650.000 mp panouri în 2006. În ceea ce priveşte vânzările profilelor de tablă, compania a comercializat în 2007, 6.100 tone faţă de 3.000 de tone cu un an în urmă. Totodată, creşterea cantităţii materialelor vândute în 2007 faţă de 2006 a fost de 28%, la 14.700 tone versus 11.500 tone în 2006.

Ca strategie de piaţă pentru 2008, "Arcelor Mittal Cons­truction" îşi propune să creas­că vânzările prin reducerea preţurilor şi prin termene de livrare mai mici. Acestea au la bază mărirea capacităţii de producţie şi renunţarea la importuri. Compania va fi reorganizată pe trei divizii distincte, numite ARMAT, ARVAL şi ARCLAD, a adăugat Marian Pîrvu. A fost schimbată şi imaginea firmei, prin modificarea recentă de nume, din "Kontirom" în "Arcelor Mittal Cons­truction România". Numele a fost schimbat în urma fuziunii dintre "Mittal Steel" şi "Arcelor Group".

Divizia ARMAT este dezvoltată în urma unei expertize în domeniul acoperişurilor, plan­şeelor şi structurilor metalice pentru case. ARMAT îşi mobilizează eforturile pentru dezvoltarea proiectelor rezidenţiale. Obiectivele acestei divizii sunt dublarea vânzărilor şi deschiderea a două secţii de producţie în Iaşi şi Cluj. Divizia ARCLAD cuprinde o serie de activităţi al căror scop este de a servi nevoile curente ale firmelor de construcţii, oferind produse din tablă cutată, panouri şi accesorii. Obiectivele ARCLAD pentru 2008 sunt dezvoltarea reţelei prin birouri de vânzări regionale, atragerea marilor firme de an­treprenoriat şi deschiderea fabricii de panouri.

Divizia ARVAL este specializată pe soluţii tehnice şi arhitecturale complete pentru faţade, acoperişuri şi planşee, precum şi hale industriale uşoare. Conducerea diviziei îşi propune creşterea vânzărilor pe segmentul hale industriale, punerea în funcţiune a liniilor de producţie structuri metalice galvanizate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb