"ArcelorMittal" ar putea elimina 9.000 de locuri de muncă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Companii / 28 noiembrie 2008

"ArcelorMittal", cel mai mare producător mondial de oţel, anunţă că ar putea disponibiliza până la 9.000 de salariaţi, respectiv 3% din forţa sa de muncă globală, ca urmare a reducerii producţiei. Compania a fost nevoită să-şi diminueze producţia din cauza declinului cererii.

Disponibilizările afectează sectorul vânzărilor şi al administraţiei, şi se înscriu în planul de reducere a cheltuielilor companiei cu un miliard de dolari, potrivit anunţului "ArcelorMittal".

Vicepreşedintele executiv al companiei, Bernard Fontana, a declarat că "decizia a fost extrem de greu de luat", iar analiştii sunt de părere că acesta ar putea fi doar startul unor dis­ponibilizări masive în industria siderurgică.

Luna aceasta, "ArcelorMittal" anunţa că îşi reduce producţia de oţel cu peste 30%, în condiţiile în care încetinirea expansiunii economice slăbeşte cererea de oţel din partea constructorilor şi a producătorilor auto.

Oficialii societăţii estimează că, în ultimul trimestru din 2008, profitul acesteia va scădea cu 48%, la 2,5 miliarde de dolari. În perioada iulie - septembrie 2008, câştigurile "ArcelorMittal" au crescut cu 29%, la 3,82 miliarde de dolari, iar vânzările - cu 38%, la 35,2 miliarde.

Acţiunile "ArcelorMittal" au scăzut cu 63% anul acesta, la Bursa din Amsterdam, valoarea de piaţă a companiei fiind de 28,2 miliarde de euro (36,5 miliarde de dolari).

Cererea de oţel se va reduce în 2009, estimează analiştii. Conducerea "ArcelorMittal" susţine că producţia de oţel carbon a companiei va scădea cu peste 35% în SUA, la începutul lui 2009, şi cu 30% în Europa, cele mai importante pieţe ale companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb