"ArcelorMittal" continuă să-şi reducă producţia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 aprilie 2009

Grupul "ArcelorMittal", afectat de declinul cererii de oţel

Grupul "ArcelorMittal", afectat de declinul cererii de oţel

"ArcelorMittal", cea mai mare companie siderurgică din lume, i-a anunţat ieri, pe reprezentanţii salariaţilor, că va reduce producţia din Europa cu peste 50%, începând cu finele lunii aprilie.

"Din cauza crizei, ArcelorMittal îşi reduce costurile şi îşi concentrează producţia în anumite uzine. Astfel, topitoriile şi oţelăriile din Liege (Belgia) şi Florange (Franţa) vor fi închise total", a precizat Jacques Laplanche, delegat al sindicatului francez CGT.

Compania recurge la aceste măsuri din cauză că este afectată atât de criza imobiliară, cât şi de cea auto, care i-au redus comenzile cu peste 50%.

Ieri a avut loc o reuniune a comitetului european din întreprindere, reprezentanţii sindicatului "ArcelorMittal" anticipând oprirea ultimului furnal din Florange care îşi mai des­făşoară activitatea. Această măsură va duce la suspendarea activităţii întreprinderii pe mai multe luni, fără ca unitatea să fie totuşi închisă. Uzina are aproximativ 2.500 de angajaţi şi ar trebui să primească o parte a salariaţilor disponibilizaţi la fabrica din Gandrange. Toţi angajaţii vor intra în şomaj tehnic.

"Nu numai că societăţile auto şi-au redus producţia, dar practic este necesară o cantitate de oţel de două ori mai mică pentru a construi un Renault Twingo în locul unei Laguna break", a explicat Jacques Laplanche, reprezentant CGT în comitetul de grup european "ArcelorMittal", care cere guvernului francez să aplice un plan de salvare a siderurgiei.

"ArcelorMittal" acoperă aproximativ 10% din producţia mondială de oţel, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 90 de miliarde de euro şi 330.000 de angajaţi, în peste 60 de ţări. Compania este prezentă în 27 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice. În România, "ArcelorMittal" deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara. "ArcelorMittal" şi-a redus deja producţia cu 45% în trimes­trul al doilea din 2008, ca să-şi diminueze stocurile.

"ArcelorMittal" a cumpărat 16,3% din "Coal of Africa"

Divizia "ArcelorMittal" din Africa de Sud a cumpărat 16,3% din societatea minieră "Coal of Africa", plătind în schimb 44,98 milioane de dolari. Oficialii companiei au anunţat ieri: "Tranzacţia va asigura o parte din necesarul viitor de cărbune al ".

Conform termenilor afacerii, "ArcelorMittal" are o opţiune de cumpărare a 2,5 milioane de tone de cărbune pentru metalurgie de la "Coal of Africa", anual

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb