"ArcelorMittal" îşi reduce producţia cu 30%

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 noiembrie 2008

"ArcelorMittal" îşi reduce producţia cu 30%

Extinderea grupului se amână, iar cheltuielile vor fi micşorate semnificativ

"ArcelorMittal", cel mai mare grup siderurgic din lume, îşi va reduce producţia cu 30%, întrucât încetinirea economică a slăbit cererea de oţel pe plan mondial. Anterior, oficialii companiei plănuiau o reducere a producţiei cu 15%.

Totodată, "ArcelorMittal" a decis să facă o pauză în strategia de extindere, să diminueze semnificativ cheltuielile, dar şi datoriile. În opinia reprezentanţilor grupului, este nevoie de o "reechilibrare a cererii şi ofertei", prin amânarea planurilor de extindere, care ar fi dus la creşterea producţiei până în 2010.

În perioada iulie-septembrie 2008, "ArcelorMittal" a obţinut un profit de 3,8 miliarde de dolari, în creştere cu 29% faţă de cele 3 miliarde de dolari realizate în acelaşi interval din 2007. Analiştii anticipau mult mai mult: 5,9 miliarde de dolari. Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizare (EBITDA) a sporit cu 76%, la 8,6 miliarde de dolari, însă nu a atins estimările analiştilor: 8,9 miliarde de dolari.

Vânzările companiei au crescut cu 38%, la 35,2 miliarde de dolari, "ArcelorMittal" apreciind că cererea de oţel a fost ridicată pe plan mondial, cu excepţia Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

Nici această cifră nu atinge estimările: 38,8 miliarde de dolari.

Directorul financiar al companiei, Aditya Mittal, anticipează că, totuşi, industria oţelului va creşte cu 3-5% pe an, după încetinirea actuală. Acesta a precizat: ""Principalul motor al mediului siderurgic rămâne economia reală".

Pentru ultimul trimestru din anul curent, compania aşteaptă ca EBITDA să însumeze 2,5-3 miliarde de dolari. "ArcelorMittal" îşi menţine dividendul de bază pentru 2009: 1,50 dolari/acţiune.

"ArcelorMittal" acoperă aproximativ 10% din producţia mondială de oţel, are o capitalizare de piaţă de aproximativ 90 de miliarde de euro şi 330.000 de angajaţi, în peste 60 de ţări. Compania este prezentă în 27 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice. În România, "ArcelorMittal" deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb