ARGEŞ: Numărul copiilor internaţi cu scaune diareice a scăzut la 43

Adina Lateş
Miscellanea / 4 martie 2016

Actualizare 12:28 MS: Patru copii cu SHU mai sunt internaţi la "Marie Curie"

Patru copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) mai sunt internaţi la Spitalul ''Marie Curie'', unul dintre ei urmând să plece acasă în cursul zilei de vineri, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

"Astăzi, 4 martie, în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Marie Curie' mai sunt internaţi 4 copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic (SHU). Unul dintre ei va fi externat în cursul zilei de astăzi, starea sa fiind bună. Toţi cei patru copii sunt internaţi acum în Secţia de Nefrologie, acolo unde primesc tratament de specialitate, iar doi dintre aceştia sunt supuşi procedurilor de dializă peritoneală. Copiii sunt în stare stabilă, staţionară", se arată în comunicat.

Reprezentanţii instituţiei precizează că pacientul care a fost externat zilele trecute şi care nu mai prezintă sindrom hemolitic-uremic, rechemat în unitatea sanitară, se află sub observaţie medicală după ce a prezentat un episod febril.

''Starea de sănătate a copilului este bună, el nu mai prezintă risc de revenire la diagnosticul SHU'',spune MS.

În perioada următoare, sub coordonarea Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), echipele mixte ale DSVSA şi DSP vor continua controalele până la identificarea tuturor surselor care au dus la îmbolnăvirea copiilor.

Totodată, Ministerul Sănătăţii aminteşte că a definitivat setul de măsuri şi recomandări privind normele de igienă, cele de comportament în colectivităţi şi educaţie sanitară, pe care l-a transmis Ministerului Educaţiei pentru a fi diseminat în unităţile şcolare.

------------------

În spitalele din judeţul Argeş mai sunt internaţi vineri 43 de copii care prezintă scaune diareice, cu trei mai puţin decât în urmă cu o zi, nemaifiind necesar niciun transfer la unităţi medicale din Bucureşti, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului.

Dintre cei 43 de copii internaţi la unităţi medicale din Argeş, 32 sunt mai mici de doi ani.

La Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 33 de copii, dintre care 25 mai mici de doi ani, iar la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti sunt şapte copii, patru dintre ei cu vârsta sub doi ani. Un copil mai mic de doi ani se află în secţia de pediatrie a Spitalului Municipal Curtea de Argeş şi alţi doi la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel.

Noul prefect Cristian Soare a anunţat, pe 25 februarie, că instituţia pe care o conduce va da zilnic comunicate cu privire la situaţia copiilor internaţi în Argeş, aminteşte Agerpres.

"Având în vedere că nu există o comunicare bună din partea DSP şi a Spitalului de Pediatrie cu privire la situaţia copiilor internaţi în Argeş, cât şi în Bucureşti, începând de mâine Instituţia Prefectului va da comunicate de presă zilnic cu privire la situaţia copiilor internaţi la Spitalul de Pediatrie şi la celelalte spitale în Argeş", a spus prefectul judeţului Argeş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb