Ariton: Nu accept închiderea tuturor unităţilor miniere din Valea Jiului

Ziarul BURSA #Politică / 18 ianuarie 2011

Ion Ariton

Ion Ariton

Ministrul Economiei aşteaptă din partea sindicaliştilor şi a conducerii CNH un plan de restructurare a companiei

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, ieri, la Petroşani, că se opune unui program de închidere a tuturor unităţilor miniere din Valea Jiului, precizând că aşteaptă din partea reprezentanţilor Companiei Naţionale a Huilei (CNH) şi ai sindicatelor din minerit un plan de dezvoltare pe termen lung, până în 2020.

"Nu am acceptat şi nu sunt de acord ca pe perioada în care sunt ministru să închidem toate cele şapte mine din Valea Jiului", a declarat Ion Ariton, citat de Mediafax.

Ministrul Ariton a avut, ieri, o întâlnire cu reprezentanţii CNH şi cu liderii sindicatelor miniere, în care s-au discutat trei variante privind CNH: închiderea a trei unităţi, a două, sau a tuturor celor şapte.

Memorandum până la finele lunii privind viitorul CNH

Ministrul a subliniat că aşteaptă de la reprezentanţii sindicatelor din Valea Jiului, până la finele lunii ianuarie, un "memorandum", cu un program "agreat" de structurile sindicale.

Ion Ariton a afirmat: "Ştiţi că s-a discutat şi se discută foarte mult de un proces de restructurare în zonă şi aşteptăm o propunere de la dânşii (n.r. - sindicalişti) până la sfârşitul lunii ianuarie, apoi cu această variantă vom merge pe un program de dezvoltare până în 2018-2020. Şi nu cred că vor fi probleme în a se armoniza partea sindicală cu conducerea societăţii. Noi le-am propus mai multe variante şi le-am spus că o singură variantă nu acceptăm, aceea de a închide toate unităţile miniere. În rest, dacă dânşii au un program eficient şi pot să demonstreze că programul este viabil din punct de vedere economic, vor avea toată susţinerea ministerului".

Minerii au salariile garantate

Ariton a dat asigurări că angajaţii CNH nu vor întâmpina în perioada următoare probleme legate de neplata salariilor: "Cred că cel mai important pentru Valea Jiului este că am decis împreună cu domnul director (n.r. - directorul general al CNH, Constantin Jujan) ca până la rectificarea bugetară să nu fie nicio problemă cu drepturile salariale ale celor care lucrează în CNH. De asemenea, după rectificarea bugetară o să alocăm sumele necesare ca până la finele anului să nu fie nicio problemă legată de drepturile salariale".

În prezent, Compania Naţională a Huilei din Petroşani se află într-o situaţie economică foarte dificilă, activitatea de exploatare a cărbunelui nemaifiind susţinută de vreun ajutor de stat.

Compania înregistrează cele mai mari obligaţii restante la bugetul de stat, iar în cadrul său acţionează circa 8.500 de mineri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb