Armata israeliană este pregătită pentru alte luni de lupte în Liban şi Fâşia Gaza

R.S.
Internaţional / 23 octombrie

Armata israeliană este pregătită pentru alte luni de lupte în Liban şi Fâşia Gaza

Armata israeliană este pregătită pentru alte luni de lupte în Fâşia Gaza şi Liban, a declarat miercuri o sursă de securitate într-un interviu cu mai mulţi jurnalişti străini, relatează AFP.

"Suntem pregătiţi pentru luni de zile şi vom rămâne (pregătiţi) atât timp cât este necesar pentru a ne asigura securitatea", a mai spus sursa, sub rezerva anonimatului, referindu-se la operaţiunile militare în derulare în Fâşia Gaza şi Liban, dar şi la un potenţial răspuns israelian la atacul iranian cu rachete de la 1 octombrie.

Ţara nu poartă "un război împotriva Gazei, nici un alt război împotriva Libanului", ci "un război împotriva Iranului, uneori direct, alteori indirect, prin intermediul aliaţilor Iranului", a mai spus sursa citată.

Israelul a reuşit "să elimine întreg lanţul de comandă" al grupării Hamas palestiniene şi al aliatului său libanez Hezbollah, ambele sprijinite de Teheran, precum şi să demonteze "o mare parte a capacităţilor lor militare", a precizat sursa, discutând despre operaţiunile militare recente.

După un an de ofensivă israeliană în Fâşia Gaza, declanşată de atacul fără precedent al Hamas în Israel, războiul s-a extins în septembrie până în Liban, unde Israelul desfăşoară operaţiuni terestre, sprijinite de atacuri aeriene, împotriva Hezbollah.

În Fâşia Gaza, armata israeliană desfăşoară în prezent o ofensivă majoră în nordul teritoriului, soldată cu un număr mare de morţi, potrivit surselor palestiniene.

Din 7 octombrie 2023, 29 de soldaţi israelieni au murit în schimburi de focuri cu Hezbollah, iar 358 au fost ucişi în Gaza, potrivit unui bilanţ stabilit de AFP pe baza cifrelor oficiale israeliene.

Obiectivul armatei este să slăbească pe cât posibil aceste "grupări teroriste", a explicat sursa de securitate.

"În Fâşia Gaza, este mai multă contra-insurgenţă", a mai spus sursa, care estimează, de asemenea, că mişcarea islamistă are "circa o mie" de luptători şi "cel mult o sută" de rachete care pot atinge Tel Aviv-ul, conform AFP.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb