Soldaţii ruşi au început să se predea

ARMATA UCRAINEANĂ:  Soldaţii ruşi au început să se predea

G.D.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 21 noiembrie 2022

Ministerul ucrainean al Apărării afirmă că soldaţii ruşi au început să se predea dronelor Kievului, distribuind şi o înregistrare video în acest sens, informează Hotnews.

"Dronele sunt cel mai feroce inamic al ocupanţilor ruşi. Dar se pare că nu toate. Aceasta a luat în captivitate un ocupant care şi-a dat seama că predarea este o cale de a supravieţui, spre deosebire de a încerca să rezişti Forţelor Armate Ucrainene, care are o şansă de supravieţuire de 0", afirmă ministerul Apărării de la Kiev în postarea distribuită vinerea trecută.

Filmarea arată cum soldatul rus păşeşte neînarmat cu mâinile în lateral pentru a se preda, chiar la sfârşitul înregistrării putând fi văzut un alt militar în colţul dreapta-jos al imaginilor video, deşi nu este clar dacă şi acesta este un militar al forţelor de invazie sau un apărător ucrainean.

"Dronele ştiu", subliniază ministerul ucrainean al Apărării, fără a oferi informaţii despre locul sau momentul în care a fost realizată înregistrarea video.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a îndemnat personal pe recruţii ruşi să se predea forţelor ucrainene după ce ajung pe câmpul de luptă, acesta transmiţându-şi mesajul la doar o zi după ce Vladimir Putin a ordonat decretarea mobilizării parţiale în Rusia pe 21 septembrie.

"55 de mii de soldaţi ruşi au murit în acest război în şase luni. Zeci de mii sunt răniţi şi mutilaţi. Vreţi mai mult? Nu? Atunci protestaţi. Ripostaţi. Fugiţi sau predaţi-vă captivităţii ucrainene. Acestea sunt opţiunile voastre dacă vreţi să supravieţuiţi", a îndemnat el.

Zelenski a transmis un mesaj asemănător şi mai devreme în cursul războiului declanşat de Putin pe 24 februarie.

Un operator de drone al Kievului identificat doar prin pseudonimul "Bob Sala" a relatat la începutul lunii septembrie în faţa Congresului Mondial Ucrainean că în regiunea Herson au fost folosite aeronave fără pilot pentru a difuza un mesaj care îi îndemna pe soldaţii ruşi să se predea.

Potrivit operatorului ucrainean, 3 dintre militarii Moscovei s-au conformat, lucru despre care acesta afirmă că "arată că dronele pot fi folosite nu doar pentru a salva vieţi ucrainene, ci şi pentru a captura soldaţi ruşi".

Amintim însă că întrucât aceste informaţii sunt dificil de confirmat independent şi războiul informaţional se poartă de ambele părţi într-un conflict, ele trebuie privite cu o notă de circumspecţie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cand 100.000 mii, cand 55.000 de mii, cand sunteti ba seriosi. Mass-media din Romania a manipulat in aceasta perioada la greu. Sunteti doar niste manipulatori si executati ordinele SUA si ale UE deformand adevarul.

    Ucrainienii astia vor sa arate mai ceva decat luptatorii Jedi din seria Razboiul stelelor! Evident, avem de a face cu propaganda ucrainiana 100%!

    cea mai importanta informatie este de fapt ultimul paragraf :

    "Amintim însă că întrucât aceste informaţii sunt dificil de confirmat independent şi războiul informaţional se poartă de ambele părţi într-un conflict, ele trebuie privite cu o notă de circumspecţie." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb