ARMIN MARKO, DIRECTOR TEHNIC BOSCH: "Soluţiile hibride de încălzire a locuinţelor pot contribui la decarbonarea Europei"

M.G.
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2021

Soluţiile hibride de încălzire a locuinţelor pot contribui la decarbonarea Europei, a afirmat, ieri, Armin Marko, director tehnic al Bosch pentru boilere şi produse hibride pentru locuinţe, în cadrul celui mai recent eveniment Bosch Thermotechnology Expert Talk. Acesta a explicat pe scurt ce reprezintă aşa-numitele soluţii hibride de încălzire şi cum acestea "conduc tranziţia energetică în clădirile existente".

Acesta a afirmat: "Soluţii hibride de încălzire, ce înseamnă asta? Combinaţia unei pompe electrice care foloseşte energie verde pentru încălzire şi care funcţionează împreună cu un boiler pe gaze naturale, combustibili fosili, iar amandouă furnizează încălzire pentru încălzirea centrală şi pentru apă. Ambele funcţionează şi sunt gestionate prin intermediul unui master-control hibrid care foloseşte cât mai bine posibil ambele surse de energie. Această definiţie este acum introdusă oficial printr-o directivă, iar aceste produse vor apărea ca o grupă dedicată de produse ce considerăm că va deveni mult mai importantă în viitor".

La rândul său, Stefan Gautsch, product management director pe produse hibride şi electrificare la Bosch, a afirmat a prezentat câţiva factori de piaţă şi o perspectivă asupra cazurilor în care se utilizează soluţiile hibride de încălzire.

"Uitându-ne la stocul de clădiri al Germaniei, ca exemplu, vedem că majoritatea clădirilor au fost construite înainte de anul 2000. Aceste clădiri au radiatoare şi ai nevoie de mult mai multă putere pe partea de boilere comparativ cu clădirile mai noi. Aceste combinaţii de clădiri sunt perfecte pentru soluţiile hibride. Deci există o piaţă foarte mare în stocul de clădiri în condiţiile în care renovarea acestor clădiri nu merge atât de rapid în comparaţie cu noile dezvoltări în direcţia decarbonizării şi prin urmare soluţiile hibride sunt perfecte pentru decarbonarea stocului de clădiri şi menţinerea confortului clienţilor", a spus Gautsch.

Soluţiile hibride sunt pozitive şi din perspectiva preţurilor în creştere a energiei, au mai spus oficialii Bosch.

Aceştia au mai spus că Bosch face eforturi pentru producerea unor boilere şi pompe de electrice care să nu emită dioxid de carbon.

"Sistemele hibride de încălzire sunt o soluţie fără regret pentru renovarea clădirii, pentru astăzi şi pentru viitor", a mai spus Marko.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb