ZIARUL BURSA

16 septembrie 2021
Ediţia din 18.09.2024
AISIF îi acuză pe Buică şi Drăgoi de delapidarea patrimoniului SIF Muntenia

AISIF îi acuză pe Buică şi Drăgoi de delapidarea patrimoniului SIF Muntenia

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 septembrie 2021

Asociaţia a depus plângere penală împotriva celor doi SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, nu a răspuns solicitării noastre, până la închiderea ediţiei  

Bogdan Drăgoi, preşe­dintele şi directorul general la SIF Banat Crişana (SIF1) şi Ni­cuşor Buică, directorul general al SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia (SIF4), sunt acuzaţi de delapidarea patrimoniului SIF Muntenia, conform plângerii penale pe care Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a înaintat-o, la începutul acestei săptămâni, organelor de cercetare penală.

Ursula von der Leyen

Starea UE, între ambiţiile Comisiei Europene şi efectele negative ale pandemiei

George MarinescuInternaţional / 16 septembrie 2021

Realizările din campania europeană de vaccinare împotriva Covid-19, măsurile luate pentru atingerea ţintelor stabilite în Green Deal, redresarea şi rezilienţa prin Next Generation EU, necesitatea adoptării unui Act European privind cipurile, înfiinţarea unei Uniuni Europene a Apărării, crearea unui fond social climatic şi creşterea rolului la nivel global al UE au constituit principalele teme dezvoltate în discursul privind "Starea Uniunii" pe care Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, l-a susţinut ieri în plenul Parlamentului European.

Preţul ţiţeiului - la 200 de dolari barilul, dacă vor fi oprite investiţiile în extracţie

MINISTRUL ENERGIEI DIN OMAN AVERTIZEAZĂ: Preţul ţiţeiului - la 200 de dolari barilul, dacă vor fi oprite investiţiile în extracţie

A.V.Internaţional / 16 septembrie 2021

"Cea mai mare temere - «foametea» energetică" "Este foarte uşor să stai în zona ta de confort şi să vorbeşti despre eficienţă, energie solară şi regenerabilă, uitând că o treime din populaţia lumii suferă de lipsa energiei" 

Preţul ţiţeiului brut ar putea atinge 200 de dolari barilul dacă nu vor mai fi realizate investiţii noi în operaţiunile upstream (de extracţie a petrolului şi gazelor), pe termen scurt, potrivit unui avertisment lansat recent de ministrul Energiei şi Mineralelor din Oman, Mohammed al-Rumhy, ca răspuns la o evaluare făcută de Agenţia Internaţională a Energiei (AIE) privind atingerea emisiilor nete zero până în 2050, dar şi la unele declaraţii ale oficialilor acestei agenţii, cu care domnia sa nu este de acord.

Preţurile RCA au crescut masiv la asigurători

ÎN TIMP CE ASF STĂ PE O BOMBĂ CU CEAS Preţurile RCA au crescut masiv la asigurători

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 16 septembrie 2021

Radu Soviani cere demiterea Consiliului ASF şi sesizarea Parchetului 

În timp ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) "supraveghează", cu "atenţie şi îngrijorare", ceea ce pare a fi un iminent faliment la City Insurance, asigurătorii au crescut semnificativ preţurile RCA în ultimele zece zile, după cum arată o analiză realizată de hotnews.ro.

"Sper că într-o săptămână-două ordonanţa de urgenţă va fi adoptată, ca să intre în vigoare la 1 noiembrie", a declarat Virgil Popescu.

ÎN CONTEXTUL EXPLODĂRII PREŢURILOR DIN ENERGIE Guvernul va subvenţiona facturile la electricitate şi gaze

George MarinescuMacroeconomie / 16 septembrie 2021

13 milioane de cetăţeni vor beneficia de subvenţia de 18 bani pe kWh acordată la energia electrică Peste 2,3 milioane de gospodării vor beneficia de reducerea cu 25% a facturii la gaze Compensarea se va face între stat şi furnizori, fără nicio obligaţie din partea consumatorilor 

Guvernul va compensa, de la bugetul de stat, facturile la energie electrică şi la gaze naturale, a declarat, ieri, Virgil Popescu, ministrul Energiei şi ministru interimar al Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, care a prezentat în primă lectură, în şedinţa Executivului, un proiect de ordonanţă de urgenţă care stabileşte cum vor fi subvenţionate noile preţuri din domeniul energiei.

Liga 1 va avea arbitraj video...la anu'

FOTBAL ŞI BANI Liga 1 va avea arbitraj video...la anu'

O.D.Sport / 16 septembrie 2021

Fotbalul autohton, cu tot cu arbitraj, va intra de anul viitor în secolul XXI. Termenul de implementare a arbitrajului video mai fost amânat puţin, dar faptul că s-a intrat în linie dreaptă cu pregătirea arbitrilor reprezintă un pas înainte.

Staţiile Electromagnetica pentru încărcarea maşinilor electrice au ajuns şi pe Litoral

DE LA MUNTE, LA MARE Staţiile Electromagnetica pentru încărcarea maşinilor electrice au ajuns şi pe Litoral

Emilia OlescuCompanii / 16 septembrie 2021

După inaugurarea recentă care a avut loc în staţiunea montană Novaci, Electromagnetica a lansat, zilele trecute, o staţie de încărcare a autovehiculelor electrice pe Litoral, mai exact la Eforie Sud. Dacă staţia de la Novaci este instalată în incinta primăriei locale, cea din Eforie se găseşte amplasată într-o locaţie privată, respectiv în curtea Hanului Hora Românească.

PROIECT CULTURAL Arhitectura Bucureştiului "expusă" la Muzeul Ţăranului

O.D.Cultură / 16 septembrie 2021

Începând de astăzi, Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual (C.E.A.A.A.) împreună cu Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti şi partenerii săi, prezintă proiectul cultural "Bucureşti. O arhitectură modernistă europeană", eveniment realizat si dedicat Zilelor Muzeului Ţăranului şi Zilelor Bucureştiului. Proiectul va fi inaugurat azi, prin vernisajul expoziţiei "Bucureşti.

Cluj Napoca devine capitala tenisului de masă european

O.D.Sport / 16 septembrie 2021

Clujul găzduieşte, la sfârşitul acestei luni, un nou eveniment sportiv foarte important. Federaţia Română de Tenis de Masă organizează, în colaborare cu European Table Tennis Union (ETTU), întrecerile 2021 GAZPROM European Table Tennis Team Championships.

EFECTELE PANDEMIEI Universitatea "Babeş-Bolyai" dă "mână liberă" facultăţilor

O.D.Miscellanea / 16 septembrie 2021

Vremurile excepţionale impun măsuri excepţionale. Acest lucru este valabil şi în ceea ce priveşte învăţământul superior, unde întreaga activitate a fost dată peste cap de pandemie. Universitatea "Babeş- Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca a decis ca fiecare facultate componentă să-şi organizeze viitorul an universitar cum consideră, ţinând seama de condiţiile existente.

ÎNVĂŢĂMÂNT Start în concursul pentru ocuparea funcţiilor de director

O.D.Miscellanea / 16 septembrie 2021

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de conducere în cadrul unităţilor de învăţământ a intrat în linie dreaptă. Candidaţii au de trecut mai întâi proba "dosarului" şi abia după aceasta vor ajunge la examenul scris. Ministerul Educaţiei a lansat concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, conform calendarului aprobat.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 16 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 16 septembrie 2021

Macroeconomie / 16 septembrie 2021

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală semnificativ peste aşteptări în august 2021, până la 3,2%, de la 2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,7%, după o stagnare în luna anterioară.

PIAŢA VALUTARĂ  Euro s-a apreciat la 4,9481 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 16 septembrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,06 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9481 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1816 dolari, în apreciere cu 0,12%...

Scăderi pe bursele europene

BURSELE LUMII Scăderi pe bursele europene

A.V.Internaţional / 16 septembrie 2021

Pieţele din Europa au scăzut ieri, investitorii având temeri că economia globală va încetini.

London Stock Exchange

- Acţiunile grupului britanic de telefonie Vodafone Plc au coborât cu 0,7%, la 115,30 pence la ora locală 14.36. Vodafone a...

Scăderi pe linie pentru indici

BVB Scăderi pe linie pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 16 septembrie 2021

Tranzacţii de numai 38 milioane de lei, sub cele din sesiunea anterioară  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi în sesiunea de tranzacţionare de ieri, într-un climat neprielnic activelor de risc.

Indicele BET-XT, al...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo