AROBS vizează o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 500 milioane de lei în 2024

A.F.
Companii / 1 aprilie

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS

AROBS Transilvania Software (BVB: AROBS), cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori Bucureşti, vizează în 2024 o cifră de afaceri consolidată de 494,9 milioane de lei, EBITDA normalizată de 92,9 milioane de lei şi un profit net normalizat de 48,8 milioane de lei, conform unui comunicat remis redacţiei.

"AROBS reprezintă rezultatul progresului, al determinării, rezilienţei şi a dorinţei de a creşte continuu. Ca antreprenor, îmi spun mereu că în urma unei investiţii mai puţin reuşite, cele mai valoroase sunt lecţiile învăţate. În 2024 vizăm continuarea activităţilor axate pe extindere strategică, inovaţie şi eficienţă operaţională. Suntem determinaţi să ne depăşim limitele, să identificăm noi oportunităţi de creştere, precum şi să consolidăm relaţiile cu partenerii şi clienţii noştri, atât în pieţele în care suntem deja prezenţi, cât şi în cele noi. Eforturile noastre sunt direcţionate în principal către integrarea firmelor nou venite în grup, optimizarea proceselor, dezvoltarea pe tehnologiile accelerate, având grijă în acelaşi timp de echipele din cadrul grupului, care stau la baza succesului nostru. Vom avea un focus maxim pe performanţă şi pe livrarea de plus-valoare pentru clienţi. Cred cu tărie că alături de partenerii şi colaboratorii noştri participăm la construirea soluţiilor tehnologice care vor defini viitorul, fie că vorbim de big data, data analysis sau inteligenţă artificială", a declarat Voicu Oprean, fondator şi CEO al AROBS.

În 2024, AROBS se va concentra pe procesul de integrare a entităţilor din grup un proces care în unele cazuri va include şi absorbţia entităţilor achiziţionate pentru a simplifica structura Grupului, pentru a uşura operaţiunile între companii, reducerea costurilor şi a funcţiunilor redundante, şi pentru maximizarea sinergiilor.

Bogdan Ciungradi, CFO AROBS, a declarat: "2023 a fost un an de schimbări majore în zona de tehnologie, dar şi de modificări legislative care au avut impact asupra activităţii Grupului în ultimul trimestru al anului trecut. Aceste modificări continuă să pună presiune pe activitatea întregii industrii IT din România şi în 2024. Totodată, 2023 a fost un an cu presiune semnificativă pe profitabilitatea companiilor din domeniul IT. Din acest motiv, în 2024 preconizăm că va fi la fel de intens din această perspectivă şi, în AROBS, ne concentrăm pe optimizarea tuturor operaţiunilor."

Conform comunicatului, în ceea ce priveşte extinderea grupului, în 2024, AROBS vizează extinderea organică în pieţele din Uniunea Europeană şi SUA, printr-o apropiere şi mai mare de clienţi şi de centrele tehnologice globale. În ceea ce priveşte activitatea de M&A, AROBS va continua procesul de achiziţii, prin examinarea extrem de atentă a oportunităţilor prezente, concentrându-se pe sinergii, complementaritate şi rezultate solide ale potenţialelor achiziţii. În acest scop, pe termen mediu şi lung, grupul are în vedere folosirea de rezerve proprii şi obţinerea de finanţări din surse specifice pieţei de capital.

Nu în ultimul rând, având în vedere că succesul AROBS este direct legat de echipele talentate şi dedicate din cadrul Grupului, în 2024, AROBS va continua să implementeze programe inovatoare de motivare şi retenţie, care nu numai că recunosc şi recompensează realizările individuale şi de echipă, dar promovează şi eficienţa şi excelenţa operaţională. Astfel, AROBS are în vedere continuarea susţinerii oportunităţilor de dezvoltare profesională a echipelor sale, precum şi prin continuarea programelor de Stock Option Plan. Totodată, în 2024 şi 2025, va avea loc finalizarea ciclului de distribuire a acţiunilor transferate de către fondatorul Voicu Oprean la o valoare nominală către AROBS înainte de listarea companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în 2021. Cele 40 de milioane de acţiuni au acoperit toate cele trei programe SOP implementate de companie începând cu noiembrie 2021.

În 2023, AROBS a înregistrat o cifră de afaceri 427,3 milioane de lei la nivel consolidat, o creştere cu 43% faţă de 2022, EBITDA normalizată de 92,6 milioane de lei, o majorare cu 21% şi un profit net normalizat de 51 milioane de lei, în scădere cu 4% comparativ cu 2022, pe fondul procesului de integrare în grup a companiilor achiziţionate în ultimii doi ani şi jumătate.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Aștept o cifră de afaceri de 1mld euro și abia de atunci intru la cumpărare! Unicorn cum visează șeful!

    P Net propus 40 M(48 normalizat,nu ne serveste la nimic noua) e identic cu ala realizat in ultimul an dinaintea listarii-2020 la 154 M cifra de afaceri,iar acum la 500 CA ,dupa M&A nonstop,tot acelasi P Net

    In memorandum pentru 2023 P Net era 71 M iar in 2024 se prognoza sa fie 84 M.Acum nici jumatate nu se mai bugeteaza. 

    Foarte multe promisiuni neonorate si neonorante mai ales. 

    S-au atras bani ca sa scada la jumatate profitul pentru actionari.Si am o banuiala ca si pentru profitul asta lajumatate se vor mai emite niste actiuni cu cash.

    Compania se tranzactioneaza la niste indicatori de USA,asta daca-si face profitul pe care in ultimii ani l-a ratat cu gratie. 

    1. corect.

      din cate stiu marturia mincinoasa se pedepseste iar administratorul poate fi tras la raspundere.

      stai pe aproape :))

    Unicorn????

    ...Arobs bate pasul pe loc,exceleaza la SOP uri.

    0,80-0,90 pare logic in viitorul apropiat 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb