Compania de leasing operaţional Arval România, controlată de BNP Paribas, vrea să investească 80 milioane lei (circa 18,6 milioane euro) în acest an în achiziţionarea a 1.300 de vehicule noi, a declarat, pentru NewsIn, Arnault Leglaye, managing director al companiei. Compania estimează că va administra o flotă de 3.000 de autovehicule la sfârşitul acestui an, cu 76,5% mai multe decât anul trecut, când gestiona 1.700 de maşini.
Arval România se aşteaptă ca valoarea contractelor pe care le va încheia în acest an să crească la 120 milioane lei, cu 71,5% mai mult ca în 2008, când valoarea acestora era de 70 milioane lei. "Motivele acestei evoluţii constau în orientarea tot mai multor companii de la leasingul financiar către leasingul operaţional auto, serviciu care a cunoscut o dezvoltare notabilă încă de anul trecut în România, când piaţa de profil a crescut cu 100% faţă de 2007", a explicat Leglaye.
El a mai spus că Arval România a înregistrat în martie 2009 o creştere cu 25% a numărului de clienţi, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi a ajuns să deţină aproximativ 4% din înmatriculările de autoturisme noi.
Leglaye a estimat că Arval România va obţine o cifră de afaceri de 16-17 milioane euro în acest an, aproape dublu faţă de cea din 2008.
"Apartenenţa Arval la BNP Paribas Group şi evoluţia companiei până în prezent ne menţine în topul celor mai importanţi jucători de profil din România, criza economică fiind o oportunitate pentru dezvoltarea Arval", a mai spus Leglaye. El a explicat că industria leasingului operaţional presupune "investiţii puternice în achiziţia de vehicule, cu precădere în primii ani de activitate". "Pentru fiecare client investim sume importante la începutul contractului, urmând ca prin ratele lunare să ne recuperăm treptat o parte din această investiţie, o altă parte urmând a fi recuperată la sfârşitul ciclului de viaţă de minimum trei ani al vehiculelor prin revânzarea acestora", a explicat oficialul Arval România.
Companiile multinaţionale şi tot mai multe companii de talie medie din România au constatat că deţinerea în proprietate a unei flote auto necesită investiţii costisitoare şi riscuri pe măsură, aşa că au început să apeleze tot mai mult la companii specializate, precum Arval, susţine Leglaye. "Criza economică poate pune probleme mai ales societăţilor de leasing operaţional care nu aparţin unor grupuri financiare solide, dar nu este şi cazul Arval", a adăugat Leglaye, care susţine că Arval România nu are în vedere reducerea numărului de angajaţi. Arval şi-a început activitatea în România la sfârşitul lui 2006, iar la finalul anului trecut administra o flotă de 1.700 de vehicule.