ZIARUL BURSA

22 aprilie 2009
Ediţia din 27.09.2024

PRELUAREA COTEI "MOL" DE CĂTRE "SURGUTNEFTEGAZ" Ungaria nu acceptă

Alina VasiescuInternaţional / 22 aprilie 2009

Autoritatea de reglementare a domeniului energetic din Ungaria (MEH) anunţă că a primit o notificare oficială din partea companiei petroliere ruseşti "Surgutneftegaz", prin care aceasta informează că a achiziţionat un pachet de 21,2% din acţiunile societăţii petroliere maghiare "MOL", însă nu a acceptat înştiinţarea întrucât nu a primit răspunsuri la unele întrebări adresate părţii ruse.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Moţiunea PNL pe Educaţie se dezbate luni

F.A.Politică / 22 aprilie 2009

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, ieri, ca moţiunea depusă de liberali privind Educaţia să fie dezbătută în plen luni, 27 aprilie, a anunţat secretarul Camerei Sever Voinescu, informează Agerpres.

Trezirea din înviere

Cornel CodiţăEditorial / 22 aprilie 2009

Cornel Codiţă

Un damf acru, de mahmureală, pluteşte peste ţară. Chiolhanurile, chiar dacă din bucate diferite, după lărgimea băierilor pungii fiecăruia, au definit condiţia de existenţă a aces­tor zile. Stropite, din belşug, cu tărie, vin şi bere, pînă la comă.

Sistem comun de clasificare a zonelor agricole defavorizate

N.I.Companii / 22 aprilie 2009

Comisia Europeană a anunţat că a adoptat o comunicare despre opt criterii care definesc zonele agricole defavorizate şi a cerut statelor membre să efectueze simulări folosind date naţionale pentru a vedea dacă aceste criterii, ce ar putea intra...

CE vrea să reducă tarifele în roaming de la 1 iulie 2009

F.A.Companii / 22 aprilie 2009

Parlamentul European (PE) îşi va da votul final, miercuri, în privinţa propunerii Comisiei Europene (CE) de a plafona preţul pentru transmiterea de mesaje scrise (SMS-uri) în străinatate de la 0,29 la sută (media actuală europeană) la 0,11 euro.

ANAT: "Turismul nu este afectat de criză"

COSMINA CAPALĂUCompanii / 22 aprilie 2009 /

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează că aproape 100.000 de români au călătorit de Paşte, prin agenţiile de turism, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Ofensivă împotriva pescuitului excesiv în Europa

A.G.R.Companii / 22 aprilie 2009

Comisia Europeană urmează să adopte astăzi o serie de propuneri vizând modificarea profundă a sectorului pescuitului, printre propuneri figurând reduceri importante ale capacităţilor de pescuit şi liberalizarea sistemului cotelor prin înfiinţarea...

Vodafone Internet pe mobil aduce clienţilor conţinut nou

M.M.Companii / 22 aprilie 2009

Clienţii Vodafone România beneficiază, de acum, de o ofertă extinsă de conţinut, acces mai uşor la informaţiile de interes şi la site-urile preferate, direct pe telefonul mobil, cu serviciul Vodafone Internet pe mobil, anunţă un comunicat al...

Pierderi pentru "LG Electronics"

Pierderi pentru "LG Electronics"

Alina VasiescuInternaţional / 22 aprilie 2009

"LG Electronics" Inc., al treilea producător mondial de telefoane mobile, anunţă cea de-a doua pierdere trimestrială, din cauza declinului cererii, în contextul recesiunii mondiale.

Câştigurile IBM au scăzut cu 1%

Alina VasiescuInternaţional / 22 aprilie 2009

"International Business Machines" Corp. (IBM), cel mai mare producător mondial de servicii IT, a raportat un profit net în scădere cu 1% în primul trimestru din 2009, comparativ cu perioada similară din 2008, din cauza fluctuaţiilor de...

"RusAl" şi-a redus producţia

Alina VasiescuInternaţional / 22 aprilie 2009

Gigantul rus al aluminiului "RusAl" şi-a redus cu 7,2% producţia de aluminiu primar în primul trimestru din 2009, faţă de perioada similară din 2008, ca urmare a renunţării la unităţile neprofitabile.

Specialiştii băncii centrale australiene sunt de părere că autorităţile din întreaga lume trebuie să recurgă la strategii de ieşire din criză, care să refacă finanţele statului

Australia - în prima recesiune de după 1991

Alina VasiescuInternaţional / 22 aprilie 2009

Economia Australiei a intrat în recesiune pentru prima oară din 1991 până în prezent, a anunţat, ieri, guvernatorul băncii centrale, Glenn Stevens, adăugând, însă, că este încrezător în redresare, datorită planului de stimulente, a sistemului...

Scăderi în sectorul bancar european

Scăderi în sectorul bancar european

Alina VasiescuInternaţional / 22 aprilie 2009

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au scăzut ieri, după ce băncile americane au raportat profituri inferioare estimărilor analiştilor, iar preţul metalelor a urmat un curs des­cendent.

Frica de 5%

Mihai IordacheInvestiţii Personale / 22 aprilie 2009

După ce Bursa de Valori Bucureşti a adus, din nou, în discuţie publică pragul de deţinere la SIF-uri, în prezent de 1%, şi propune 5%, am decelat o opoziţie concertată a responsabililor SIF faţă de această posibilă schimbare.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo