Piaţa de leasing ar putea scădea cu 50-60% în primele 6 luni

(N.I.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 22 aprilie 2009

Piaţa românească de leasing s-ar putea comprima cu 50-60% în semestrul I, în condiţiile în care firmele de leasing sunt preocupate mai mult de încasarea ratelor de leasing şi de valorificarea bunurilor recuperate decât de încheierea de noi contracte, a spus secretarul general alAsociaţiei Societăţilor de Leasing din România (ASLR), Adrian Dodiţă, citat de NewsIn.

"Societăţile de leasing sunt preocupate acum să facă managementul contractelor, în sensul încasării ratelor de leasing şi valorificării bunurilor care au fost recuperate - şi mai puţin să încheie contracte noi", a declarat Adrian Dodiţă.

Pe de altă parte, potenţialii clienţi sunt reticenţi cu privire la încheierea unor contracte de finanţare, având în vedere actuala situaţie economică.

Dodiţă a mai spus că o parte dintre firmele care au încheiat contracte de leasing în anii trecuţi iau în considerare păstrarea cel puţin a utilajelor de strictă necesitate, în cazul în care întâmpină dificultăţi financiare.

"Foarte puţine firme de leasing au încheiat contracte noi în acest an", a mai spus secretarul general al ASLR, care a adăugat că în ultima perioadă a crescut numărul celor care şi-au reziliat contractul de leasing înainte de termen.

"Există firme, în special de transport şi de curierat, care şi-au restructurat activitatea şi care şi-au adus maşinile la firma de leasing după ce au intrat în incapacitate de plată a ratelor", a mai spus Dodiţă.

ASLR este o organizaţie profesională, nonguvernamentală, nonprofit, apolitică si independentă, care apără şi reprezintă interesele societăţilor de leasing din România.

Piaţa românească de leasing a scăzut anul trecut cu 2,6%, până la 4,817 miliarde euro, ca urmare a impactului negativ al introducerii taxei de poluare a autovehiculelor şi contextului economic dificil din ultima parte a anului, potrivit Asociaţiei Societăţilor Financiare - ALB România.

În 2008, ALB România avea o cotă de piaţă de 95%, cu o valoare a bunurilor finanţate de 4,6 miliarde euro, iar ASLR o cotă de piaţă de 3% şi finanţări de 122 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb