Teraplast va face investiţii de peste 3,5 milioane de euro în parcul industrial de la Sărăţel

(N.I)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 aprilie 2009

Procesatorul de PVC, "Teraplast" SA Bistriţa, a anunţat că intenţionează să facă în acest an investiţii de peste 3,5 milioane de euro în parcul industrial de la Sărăţel, unde au fost relocate toate fabricile din cadrul companiei, potrivit NewsIn.

Programul de investiţii, propus de Consiliul de Administraţie al companiei, va fi supus, joi, aprobării Adunării Generale a Acţionarilor, care se va întruni în şedinţă ordinară cu 12 puncte pe ordinea de zi, inclusiv acesta.

Potrivit programului de investiţii aferent acestui an, postat pe site-ul companiei, cea mai mare sumă, 1,3 milioane de euro, va fi cheltuită pentru investiţii în Fabrica de Ţevi PP (polipropilenă, adică un material plastic utilizat în ultimul timp în instalaţiile de toate tipurile -n.r). În Fabrica de PVC se vor face investiţii de circa 700.000 de euro, iar pentru logistică "Teraplast" va cheltui 332.000 de euro. În amenajarea unei parcări pentru TIR-uri şi pentru corpul administrativ vor fi investiţi 234.000 de euro. Achiziţionarea unui sistem de supraveghere a accesului şi a depozitelor va costa 80.000 de euro, iar dotarea laboratorului de cercetare va ajunge să coste 240.000 de euro. Într-un depozit de ambalaje şi deşeuri periculoase, "Teraplast" va investi peste 112.000 de euro.

Compania "Teraplast" derulează încă din 2008 un amplu program de investiţii ce presupune relocarea majorităţii capacităţilor de producţie din Bistriţa la Sărăţel, unde compania dezvoltă un parc industrial pe o suprafaţă de 22 hectare. Pentru 2009, compania "Teraplast" are ca principale obiective finalizarea relocării fabricilor în parcul industrial de la Sărăţel, extinderea portofoliului de produse şi dezvoltarea unor divizii, precum cea de ferestre.

Adunarea Generală a Acţionarilor "Teraplast" SA este convocată şi vineri într-o şedinţă extraordinară, ocazie cu care vor fi făcute mai multe modificări în actul constitutiv al societăţii.

Compania Teraplast face parte din Grupul Teraplast Bistriţa, care mai include subsidiarele Plastsistem şi Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din România, Plastsistem produce panouri sandwich şi structuri metalice pentru construcţii comerciale şi industriale, iar Politub produce tuburi din polietilenă pentru reţelele de gaz şi apă.

Principalii acţionari ai companiei sunt Dorel Goia (33,15%), Emanoil Viciu (20,55%) şi SIF Banat-Crişana (11,38%).

Compania Teraplast a obţinut în anul 2008 un profit net de 19,47 milioane de lei, în creştere cu 19,33% faţă de anul precedent. Rata profitului net a crescut anul trecut până la valoarea de 9,96%, faţă de 8,78%, la cât s-a cifrat acest indicator în 2007.

Cifra de afaceri a companiei a ajuns la sfârşitul lui 2008 la o valoare de 195,43 milioane de lei, în creştere cu 5,11% faţă de 2007, când acest indicator individual s-a cifrat la 185,79 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb