ASE: Primii 150 de funcţionari publici au absolvit cursul de expert în dezvoltare durabilă

F.D.
Miscellanea / 22 noiembrie 2022

Primii 150 de funcţionari publici au absolvit cursul de expert în dezvoltare durabilă

Astăzi a avut loc la Academia de Studii Economice din Bucureşti festivitatea de absolvire a primului curs post-universitar de expert în dezvoltare durabilă, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform sursei citate, momentul marchează finalizarea demersului iniţiat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României care a introdus în COR profesia de expert în dezvoltare durabilă şi a realizat standardul ocupaţional aferent. Primii 150 de experţi au fost formaţi în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin proiectul "România Durabilă - Dezvoltarea cadrului strategic şi instituţional pentru implementarea Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030", cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.

"Resursa umană calificată este indispensabilă în orice proces de îmbunătăţire a vieţii oamenilor. Sunt bucuros că prin eforturile prin care le-am depus, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă reuşeşte să ducă la bun sfârşit o activitate care nu a fost lipsită de provocări. Avem astăzi primii 150 de experţi în dezvoltare durabilă, ceea ce reprezintă, din informaţiile pe care le am, o premieră inclusiv la nivel european. Desigur, în spiritul dezvoltării durabile, vom continua această componentă de formare şi ne propunem ca, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, până în 2026 să avem 2000 de experţi în dezvoltare durabilă, dintre care 75% la nivelul administraţiei publice locale. Mai mult, printr-o strânsă colaborare pe care o avem cu universităţile ne vom orienta astfel încât viitorii cursanţi să fie instruiţi în funcţie de nevoile regiunii în care îşi desfăşoară activitatea. Aşa cum am transmis prin aşa numitele Scrisori de misiune pe care le-am înmânat absolvenţilor, o societate durabilă se poate clădi prin implicarea fiecăruia", a declarat Laszlo Borbely.

Primii absolvenţi sunt angajaţi din ministere şi administraţia publică centrală. Dintre aceştia a luat cuvântul doamna Paula - Liliana MOGOŞ, consilier superior, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici care a subliniat că oamenii trebuie să pună pasiune în activitatea de zi cu zi pentru a oferi şi generaţiilor viitoare şansa la o lume dezvoltată în spiritul sustenabilităţii, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb