ASF a aprobat intenţia BCR Asigurări de Viaţă să preia AXA Life Insurance

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 februarie 2017

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, miercuri, intenţia societăţii BCR Asigurări de Viaţă Vienna Insurance Group să devină acţionar semnificativ direct al societăţii AXA Life Insurance, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Săptămâna trecută, conducerea ASF ceruse o analiză suplimentară, înainte să aprobe preluarea companiei AXA Life Insurance (AXA Asigurări de Viaţă) de către Vienna Insurance Group (VIG), potrivit unor surse din piaţă, citate de ziarul "BURSA". Acestea ne-au spus că preţul pus pe masă de austrieci a fost de un euro, la fel cu cel oferit, anterior, de Astra şi consorţiul format din SAI Certinvest şi SIF Transilvania, investitori respinşi de ASF.

În august 2016, a fost semnat acordul de preluare a companiei AXA Life Insurance (AXA Asigurări de Viaţă) de către Vienna Insurance Group (VIG).

În iulie 2015, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a respins proiectului de achiziţie prin care consorţiul format din SAI Certinvest şi SIF Transilvania doreau preluarea Axa Life Insurance, pe motiv că nu există soliditate financiară a potenţialului achizitor.

Atunci, ASF a arătat că, în evaluarea procesului de achiziţie se va ţine cont de "reputaţia şi integritatea potenţialului achizitor, persoană fizică".

Potrivit termenilor acordului anunţat în decembrie 2014, Certinvest urma să achiziţioneze o participaţie de 70% din filiala AXA din România, AXA Life Insurance SA, în timp ce SIF Transilvania trebuia să achiziţioneze 30%.

Anterior, AXA anunţase că a încetat contractul prin care dorea vânzarea operaţiunilor de asigurări AXA Life Insurance România către Astra Asigurări. Eşecul tranzacţiei a avut loc în contextul în care, la trei luni după anunţul înţelegerii, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra Asigurări, a suspendat conducerea şi dreptul de vot al acţionarilor şi a numit firma KPMG Advisory ca administrator special.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb