Simon Peters, analistul platformei de investiţii eToro pentru piaţa criptoactivelor:
Date privind evoluţia criptoactivelor pe platforma eToro:
Observăm o creştere a activităţii de cumpărare începând cu "Ziua Eliberării" cu tarifele vamale ale lui Trump - comparativ cu martie: numărul mediu de poziţii cripto lungi deschise pe zi începând cu 3 aprilie este cu 19% mai mare decât numărul mediu deschis pe zi în martie.
Dar numărul de poziţii deschise este în scădere în comparaţie cu numărul mediu de poziţii dschise zilnic în aprilie 2024, deşi acest lucru nu este surprinzător având în vedere creşterea pieţei şi volatilitatea de anul trecut.
Activitatea de cumpărare a fost deosebit de ridicată pe 7 aprilie, numărul de poziţii cripto lungi deschise fiind cu 153% mai mare decât numărul mediu de poziţii deschise pe zi în martie.
BTC, ETH şi SOL sunt printre cele mai tranzacţionate active, iar utilizatorii cumpără mai mult decât vând.
Cum au reacţionat investitorii cripto şi criptoactivele la tarifele vamale americane?
Pieţele cripto au rezistat relativ bine după "Ziua Eliberării".
Din punct de vedere istoric, pieţele cripto au fost susceptibile la scăderi mari în vremuri incerte. De exemplu, în timpul Covid, capitalizarea totală a pieţei a scăzut cu aproape 50% într-o săptămână, aşa că o scădere de 11% la cel mai scăzut nivel de la "Ziua Eliberării" din 2 aprilie este destul de modestă.
În special în ceea ce priveşte bitcoin, de când a atins un maxim istoric de 109.350 de dolari pe 20 ianuarie, preţul a scăzut cu 25%, tranzacţionându-se în prezent la 81.600 de dolari. Scăderile de 25% nu sunt neobişnuite pe pieţele bull Bitcoin sau cripto, oarecum de aşteptat. Investitorii cripto experimentaţi privesc acest lucru ca pe o oportunitate de a-şi creşte deţinerile.
Pe eToro, vedem mai multe cumpărări de la Ziua Eliberării, comparativ cu martie, în special pe 7 aprilie. Bitcoin, ethereum şi solana sunt printre cele mai tranzacţionate criptoactive, iar utilizatorii cumpără mai mult decât vând.
Vom aştepta să vedem dacă este atins pragul cel mai de jos, dar pe măsură tarifele vamale vor deveni o veste dimeniul trecutului şi dacă condiţiile financiare încep să se relaxeze (deprecierea dolarului american, scăderea randamentelor obligaţiunilor, scăderea ratelor dobânzilor de către Rezerva Federală, creşterea lichidităţii pe pieţele financiare din cauza refinanţării datoriei guvernamentale), acest lucru ar putea deschide calea pentru următoarea mişcare ascendentă a pieţei - şi se pare că pe asta se bazează investitorii invididuali.
Tehnic vorbind, preţul bitcoin a coborât, de asemenea, la media ultimelor 50 de săptămâni, unde a găsit anterior sprijin după scăderea din 5 august, când Banca Japoniei a majorat ratele dobânzilor, oprind ieşirile de yeni în căutare de dobânzi mai mari pe alte pieţe.De aici, preţul a crescut apoi cu 120% până la maximul istoric actual de 109.350 de dolari. Nu vreau să spun că se va întâmpla la fel din nou, dar acest lucru ne dă încredere că ne-am putea afla la un nivel minim sau foarte aproape de acesta.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 10.04.2025, 21:09)
Chiar nu ne interesează!